Nieuwsarchief

Perrontunnel station Arnhem geopend

Het is vroeg, erg vroeg. Om kwart over zes op een wat bewolkte zaterdagochtend verzamelen enkele bekende gezichten van ProRail en de NS op het station van Arnhem. In een nieuwe tunnel die pas sinds enkele uren open is voor het publiek. Samen met een aantal cameraploegen en fotografen lopen de directeuren naar perron 6a waar de Intercity uit Nijmegen binnenkomt. Daar wordt de wethouder van Arnhem opgepikt. Wat volgt is een gezamenlijke wandeling terug naar de perrontunnel waar een blik wordt geworpen op het prachtige ontwerp.

Ja, je moet er wat voor over hebben... maar om vijf voor half zeven sta je dan in de perrontunnel. Daar waar je eerst keer op keer bent geweest om foto's te maken van de vorderingen van de bouw sta je nu in een prachtige nieuwe haast futuristische tunnel.

En de sfeer zit er goed in. Om te laten merken dat het na vijf jaar afzien toch eindelijk feest is, lopen er piccolo's rond die treinreizigers begroeten, voorzien van wat lekkers en de weg wijzen door de nieuwe tunnel. Leuke piccolo's die ook een praatje maken en contacten creƫren tussen de reizigers en de bouwers.

Na een paar uur wachten verzamelen op de oude (tijdelijke) passerelle de ongeveer 300 gasten die uitgenodigd zijn om de oude loopbrug vaarwel te zeggen en de nieuwe tunnel te verwelkomen. Na een toespraak van de burgemeester van Arnhem en een interview met de twee regiodirecteuren en de wethouder vertrekt de delegatie met koffers en al richting de eveneens nieuwe fietskelder. Daarna loopt de groep richting de perrontunnel waar aan het einde een grote rode knop staat. Na het welbekende aftellen en een ferme klap op de knop klinkt er een omroepbericht door de tunnel, waarmee de opening een heugelijk feit is.

De tunnel zelf is alleen nog niet helemaal af. De plafonds moeten nog aangebracht worden en de laatste puntjes moeten nog op de 'i' worden gezet. Desondanks was het wel belangrijk dat de tunnel al in gebruik zou worden genomen, omdat de oude tijdelijke passerelle moet worden verwijdert in verband met de werkzaamheden aan de sporen van station Arnhem. Bovendien waren de reizigers het gewoon beu om al vijf jaar lang die zware trappen op en af te moeten. Met de komst van de tunnel gaat niet alleen de 'eye-candy' er op vooruit, ook wordt het een stuk prettiger reizen!

Locatie Reageren 3.488x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Arnhem:

Fotoserie sneeuwval regio Arnhem - Nijmegen
Project OV-terminal Arnhem gaat weer verder
Arnhem gezien vanaf de Rijntoren - 24 mei 2012
Het weer in Wezep
Zonnig 14,3°C
NNO 6,5km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier