Nieuwsarchief

Flinke schade aan bomen na hevige windstoten

Bij de passage van het koufront dinsdag laat in de avond zijn op diverse locaties bomen gesneuveld. De storm zorgde voor enorme slagregens en zware windstoten. De brandweer van Oldebroek werd in de gemeente Oldebroek als eerste opgeroepen voor een melding van stormschade. Op de Van Asch van Wijcklaan lag namelijk een boom over de weg. Met behulp van een kettingzaag kon de boom worden verwijderd. Bij de val is ook een lantaarnpaal gesneuveld. De straten stonden bovendien ook nog eens volledig blank, wat volgens een buurtbewoner de normaalste zaak van de wereld is.
Terwijl de brandweer van Oldebroek nog bezig was kregen de vrijwilligers van korps Elburg ook een melding. Zij werden verzocht naar de Zwarteweg te gaan omdat daar bij een grote boom een paar zware takken waren geknakt en dreigden op de weg te vallen. Met behulp van de hoogwerker werd op enige hoogte de dikke takken doorgezaagd waarna de schade kon worden opgeruimd.
Na de twee meldingen zijn mede-fotograaf Gerrit en ik nog een rondje wezen maken door de gemeente. Tijdens het rondje bleek dat op nog veel meer locaties grote takken over de weg lagen. O.a. op de Bovenheigraaf ter hoogte van 't Loo lagen op diverse locaties takken over de weg die wij hebben weggehaald. Ook in de bosrijke wijken in Wezep lag het vol met afgebroken takken. Toen wij op de Prinses Irenelaan kwamen zagen wij vlak voor de ingang van de Prinses Margriet Kazerne dat een grote tak van een boom was afgebroken. Eerst probeerden wij de tak zelf van de weg af te halen maar dat bleek een onmogelijke klus; het gewicht van de tak was te veel. Ook toen de beveiliger van de PMK polshoogte kwam nemen was het nog onmogelijk om de tak zelf weg te halen. We besloten uiteindelijk de brandweer te bellen. Zij kwamen (door drukte op de meldkamer) uiteindelijk na 25 minuten ter plaatse. Ook hier werd met behulp van een kettingzaag de tak in stukjes gezaagd en van de weg gehaald.De gemeente zal de komende dagen ongetwijfeld nog behoorlijk druk zijn met het verwijderen van takken en het schoonmaken van de wegen. Automobilisten worden aangeraden om op wegen buiten de bebouwde kom en in bosrijke gebieden extra waakzaam te zijn. Sommige takken kunnen onverwacht vrij groot zijn.


Locatie Reageren 3.163x

100 donaties in 2020, waarvoor dank! Kan ik in 2021 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Oldebroek:

Gekantelde trekker nadat wiel van trekker afbreekt op de Zuiderzeestraatweg bij Oldebroek
Vier voertuigen betrokken bij kopstaart aanrijding op de Zuiderzeestraatweg tussen Wezep en Oldebroek
Traumahelikopter landt opnieuw op toerit A28 bij Wezep
Het weer in Wezep
Bewolkt 12,6°C
N 3,2km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
100 donaties in 2020, waarvoor dank! Kan ik in 2021 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
@dicktimmerman Het komt wel dichtbij zo hè?
Maandag 10 mei 2021 - 20:59
Momenteel een brand in een oude sporthal in Zwolle. Brandweer schaalt op naar zeer grote brand. Ik ben op dit moment niet in de regio in verband met een fotoklus, er verschijnt ondertussen al beeld op Twitter. Flinke rookontwikkeling. https://t.co/vNGqXBfokR
Maandag 10 mei 2021 - 20:46
[Brandweer 20:19.19] P 1 BON-01 (Middel BR) BR sport Stilo Sporthal Van Wevelinkhovenstraat Zwolle 041190 066763 041860
Maandag 10 mei 2021 - 20:19
@AndreSomers @djidee @tmobile_webcare @danielverlaan @brenno De meeste spamfilters pakken gespoofte mails er wel uit. DKIM, SPF, DMARC etc. zijn allemaal van die dingen die je tegenwoordig moet fixen om niet als spam gezien te worden.
Maandag 10 mei 2021 - 11:03
@djidee @tmobile_webcare @danielverlaan @brenno .ml is al gelijk een hele grote rode vlag.
Maandag 10 mei 2021 - 10:27
Op de Zuiderzeestraatweg bij Oldebroek is een trekker gekanteld. De bestuurder reed richting Oldebroek toen een wiel afbrak tussen de Verlengde Looweg en de Vierhuizenweg. De trekkerbestuurder is gewond per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. https://t.co/edeHQB4GBT
Maandag 10 mei 2021 - 08:48
[Brandweer 07:54.47] P 1 BON-17 HV weg letsel N308 - Zuiderzeestraatweg Oldebroek 066591 066742
Maandag 10 mei 2021 - 07:54
[Politie 07:54.18] Aanrijding Letsel N308 - Zuiderzeestraatweg Oldebroek
Maandag 10 mei 2021 - 07:54
@Laurens_Bosch Blikseminslag misschien?
Zondag 09 mei 2021 - 22:43