Nieuwsarchief

Carnaval op en bij het spoor

Een contactpersoon van ProRail belde mij van de week of ik een tweetal opdrachten wilde gaan doen: een fotoverslag van BOA's in Valkenburg en de aankomst van Prins Carnaval in Den Bosch. Nu ben ik helemaal niet zo'n liefhebber van het hele carnaval gebeuren, maar ik nam de 'uitdaging' toch aan. Eens kijken of ik mij staande kon houden tussen al dat feestgeweld (of feestgedruis, zoals u wilt).

Donderdag ging ik naar Valkenburg toe om daar samen met Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA's) een avondje het station te beveiligen. Na een uitgebreide briefing in het politiebureau van Valkenburg gingen de BOA's naar het station. De eerste paar uren was het nog vrij rustig, maar toen tegen twaalf uur de een-na-laatste en laatste trein het station aandeed was de mensenmassa groot. De toegangscontrole bij het station bleek niet voor niets want er waren veel reizigers die niet incheckten of geen kaartje hadden. De in totaal 20 BOA's van Veolia, 4 BOA's van ProRail, 4 politieagenten van de Landelijke Eenheid (ex-KLPD 'spopo') en 2 BOA's van gemeente Maastricht zorgden er in ieder geval voor dat het behoorlijk druk was qua beveiliging op het station.

Op zaterdag stond een bezoekje aan Den Bosch op de planning. Daar zou Prins Carnaval namelijk per trein aankomen op het station. Zou, want het bleek pas zondag te zijn. In de briefing die ik kreeg stond per ongeluk een verkeerde datum vermeldt en dus was ik voor niets in Den Bosch. Ik liet het er niet bij zitten en na een tip ben ik naar Eindhoven gegaan om daar dan maar foto's te gaan maken. Met lege handen thuis komen is ook niks en een beetje improvisatievermogen hoort er ook bij.

Het bleek in Eindhoven (lees: Lampegat) behoorlijk druk te zijn. Ik kwam een voor mij bekende NS medewerker tegen en hij hielp mij met de juiste informatie. Al gauw stond ik vooraan op het perron waar even later de prins met zijn gevolg per trein op het station aan zouden komen. Terwijl de burgemeester door het RTL Nieuws werd geïnterviewd stond zijn vrouw te wachten met de sleutel van de stad. Enkele minuten later arriveerde de 'Blokkendoos' en werd de prins verwelkomd in de stad. Het hele 'zooitje' ging vervolgens in een bonte stoet naar het stationsplein waar nog een aantal welkomst toespraken werden gesproken door o.a. de burgemeester en de NS.


Reageren 2.305x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Valkenburg:

Het weer in Wezep
Bewolkt 9,7°C
Z 1,4km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier