Nieuwsarchief

Schuur met gasflessen in brand in Oosterwolde

In een schuur aan de Groote Woldweg in Oosterwolde is vrijdagmiddag brand ontstaan. Omstreeks vijf voor half twee kreeg de brandweer de melding binnen. De blusploeg van Oldebroek werd gealarmeerd, maar binnen enkele minuten werd er opgeschaald naar middelbrand, waardoor ook brandweer Elburg werd gealarmeerd. Dit vanwege het gevaar op uitbreiding naar een schuur en een woning.

De brandweer van Oldebroek was als eerste ter plaatse en men zette alles op alles om de twee panden er naast te behouden. Ondertussen kwamen de ondersteunde voertuigen zoals de waterwagen, slangenwagen en de hoogwerker ook ter plaatse. Het werd even flink gevaarlijk toen een gasfles scheurde en voor een metershoge steekvlam zorgde. Het publiek werd daarop op grotere afstand gezet. In de schuur bleek achteraf een grote hoeveelheid gasflessen te staan, waarvan er dus gelukkig maar een is gescheurd.

Hoe de brand exact is ontstaan is nog nog niet precies bekend, maar het verhaal gaat dat de eigenaar van het schuurtje vis aan het bakken was. In het dak zat asbest, wat enkel op het eigen perceel terecht is gekomen. Er zijn geen gewonden gevallen bij de brand. De Groote Woldweg in Oosterwolde was vanwege het vele aanwezige brandweermaterieel enige tijd afgesloten voor het verkeer.


Locatie Reageren 3.415x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Oosterwolde Gld:

Automobilist gewond bij eenzijdig ongeval Mheneweg Noord Oosterwolde Gld
Vrachtwagen belandt in greppel na uitwijken automobilist Oosterweg Oosterwolde Gld
Bizar! 40 kuub zaagsel en strobalen in tuin bruidspaar in Oosterwolde Gld
Het weer in Wezep
Bewolkt 10,0°C
ZO 4,7km/h
2,2mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier