Nieuwsarchief

Asbest vrijgekomen bij grote brand IJsselmuiden

Bij een grote brand in een open opslagloods aan de Spoorstraat in IJsselmuiden is asbest vrijgekomen. Dat meldt de politie zaterdagochtend. De brandweer van IJsselmuiden kreeg omstreeks half vier 's ochtends een melding van een buitenbrand aan de Spoorstraat. Al snel blijkt dat er sprake is van een uitslaande brand in een opslagloods.

Er werd direct opgeschaald, waardoor ook de brandweer van Kampen kwam assisteren met divers materieel. Een grote hoeveelheid stro / hooi die opgeslagen lag in de open loods stond in de brand. Ook het dak stond in de brand. Dit zorgde er voor dat er asbest vrij kwam. Het verspreidingsgebied beperkt zich tot het terrein waar de brand heeft gewoed en de aangrenzende straat. De saneringswerkzaamheden zijn direct in gang gezet. Omliggende bedrijven zijn voor het grootste deel toegankelijk.

In de wijk Zeegraven, zo’n anderhalve kilometer van het terrein, zijn roetdeeltjes neergekomen. Deze zijn onderzocht en het blijken de resten van de verbrande restdeeltjes van de strobalen te zijn en bevatten geen gevaarlijke stoffen. Omdat verbrande stroresten vrij licht zijn gaan ze gemakkelijk met de wind mee. Bewoners kunnen dit zelf afspoelen c.q. reinigen. De gemeente zal vandaag de speeltuinen in de omgeving inspecteren en waar nodig reinigen.

Volgens de politie zouden een aantal werknemers van een bedrijf naast het brandende pand mogelijk in aanraking zijn geweest met het asbest. Zij moesten door de brandweer worden ontsmet. Verder zijn er voor zover bekend geen gewonden gevallen bij de brand. Over de oorzaak van de brand is op dit moment nog niks bekend, hier wordt onderzoek naar gedaan.


Locatie Reageren 2.092x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Ijsselmuiden:

Te water geraakte auto achtergelaten op de Spoorstraat in IJsselmuiden
Automobilist slaat door gladheid over de kop en raakt te water in IJsselmuiden
Bedrijfsbus gekanteld bij ongeval op kruising Zwolseweg - Oosterlandenweg IJsselmuiden
Het weer in Wezep
Regen 12,8°C
ZW 11,2km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier