Nieuwsarchief

Zomerklus Sporen in Den Bosch

Deze zomer staat voor mij weer in het teken van de grote bouwprojecten. Het startschot van die werkzaamheden was vorige week in Den Bosch. Voor de bouw van de nieuwe brug over de Dieze moet het treinverkeer twee weken stilgelegd worden. Dat zijn ingrijpende maatregelen, maar ze zijn wel nodig zo blijkt tijdens het fotograferen. Vorige week donderdag begonnen de aannemers Heijmans en Strukton met het verwijderen van de sporen en de oude stalen brug. Dat verliep allemaal erg voorspoedig: binnen een dag was er vrijwel niets meer over van de oude brug.

Na het verwijderen van de brug is in het weekend hard gewerkt aan de twee landhoofden. Nadat zondagochtend het middelste brugdeel is ingereden, werden de twee andere brugdelen woensdagnacht en -ochtend ingereden. Dit werd gedaan met behulp van vijzels. Een interessante techniek wat er voor zorgde dat het dek met een snelheid van 30 centimeter per 1,5 minuut werd verplaatst.

De komende week blijft het spoor nog buiten dienst: de sporen zullen worden terug gebouwd waarna op 12 juli de treinen weer moeten gaan rijden.

Foto / illustratie De foto's in de fotoseries zijn een selectie van het werk wat ik in opdracht van ProRail heb gemaakt. Meer informatie over Sporen in Den Bosch op de website van ProRail.
Locatie Reageren 2.571x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Den Bosch:

Eerste treinen over nieuwe fly-over in Den Bosch
Sporen in Den Bosch - 17 december 2012
Sporen in Den Bosch - begin november 2012
Het weer in Wezep
Bewolkt 15,9°C
ONO 4,7km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier