Nieuwsarchief

Doorbraak bij liftschachten in Naarden-Bussum

Bij de bouw van de liften op het station van Naarden-Bussum is een doorbraak. Al jaren is de aannemer bezig met het realiseren van de liftschachten, maar telkens zorgde grondwater voor problemen. Het probleem was dat op het moment dat er gegraven werd, de bouwkuip telkens vol liep met water. Daardoor bleek het onmogelijk om de liftschachten te bouwen.

Er is nu een nieuwe innovatieve manier gevonden om er toch voor te zorgen dat deze liften er kunnen komen. Met behulp van koelinstallaties is de grond bevroren en kan deze worden weggehakt (de grond is zo hard al beton). Door de bevroren toestand kan het water niet stijgen en kan de liftschacht verder verdiept worden.

Afgelopen maandag werd ik door ProRail op pad gestuurd om deze doorbraak in beeld te brengen. Dat bleek een interessante uitdaging, want met de voorwaarde dat het een liggende foto moest worden moet je creatief zijn. Hoe laat je diepte zien, samen met bouwvakkers, zonder dat je een staande foto maakt? De uiteindelijk gebruikte foto (nummer 10) is de foto waarbij je de diepte kunt inschatten door de scherptediepte in de foto. De onscherpe voorgrond met de scherpe achtergrond geeft je een gevoel van diepte.

Het was overigens toeval dat op het moment dat ik op het station aankwam, ook de brandweer van Naarden ter plaatse kwam. Er bleek een lekkage te zijn bij een van de generatoren. Dat leverde geen schade op voor het milieu, omdat de putdeksel waar de brandstof naar toe liep verstopt zat met zand/slib... iets wat elders in Naarden-Bussum al langer een probleem is (buiten dit project om). En zo hebben we weer eens een brandweerauto op de foto die je normaal niet zo snel ziet.

Reageren 1.816x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Naarden-bussum:

Het weer in Wezep
Bewolkt 15,2°C
NW 6,5km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier