Nieuwsarchief

Stroomstoring na brand in trafohuisje Oldebroek

Delen van Oldebroek en 't Loo hebben maandagochtend te maken (gehad) met een stroomstoring na een brand in een transformatorhuisje in Oldebroek. De stroomstoring begon rond kwart voor zeven. Een kwartier later werd de brandweer gealarmeerd, omdat er brand was ontdekt bij het transformatorhuisje. De brandweer was erg snel ter plaatse, omdat het huisje voor de kazerne staat. Toch ging het wegrijden niet zonder slag of stoot, want door de stroomstoring moest de roldeur handmatig worden geopend.

De brandweer heeft met behulp van een poederblusser de ergste vlammen weten te doven. Daarna heeft men gewacht tot de aanwezigheid van Liander, die de zekeringen heeft verwijderd waardoor men zeker wist dat er geen stroom meer op het schakelbord stond en er nageblust kon worden met een kleine hoeveelheid water.

Volgens Liander gaat de stroomstoring nog zeker tot 12 uur duren. Een deel van het transformatorhuisje moet vervangen worden door de brand. Het aanleveren van die onderdelen en het plaatsen ervan neemt enige tijd in beslag.


Locatie 2 reacties 6.156x

Reacties (2)

MarkDonderdag 05 september 2013 – 12:28
Overigens nogal een domme ondoordachte actie van de brandweer de deur op te maken, wat ze overigens ook niet mogen doen bij een trafo ruimte.

MarkDonderdag 05 september 2013 – 14:32
Brandweer heeft geen BEI bevoegdheid, en zal dus onder toezicht van minimaal (VOP) of beter een VP'er die ook bedieningshandelingen mag uitvoeren moeten staan. Liander heeft dan ook altijd een storingsdienst die snel ter plaatsen kan zijn. “nummer staat overigens op de MSR”
Mocht de ruimte zijn ontploft had in dit geval de brandweer een groter probleem gehad.
Het zou wel zo kunnen zijn geweest dat de OIV of VW “er toestemming had gegeven aan de brandweer de ruimte te betreden.


In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Oldebroek:

Brand in stapel poetsdoeken in garagebedrijf in Oldebroek
Automobiliste botst tegen geparkeerde voertuigen op de Zuiderzeestraatweg in Oldebroek
Brandweer uren druk met flinke bosbrand langs de Bovendwarsweg bij Oldebroek
Het weer in Wezep
Bewolking met zon 23,2°C
ZZO 6,5km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier