Nieuwsarchief

Ontsporing goederentrein Borne met flinke gevolgen

De ontsporing van de goederentrein bij Borne vanochtend zorgt voor flinke gevolgen. Het spoortraject Hengelo - Almelo is tot nog zeker zondag versperd omdat het spoor over een afstand van 4 kilometer vervangen moet worden. In totaal moeten 6000 dwarsliggers vernieuwd worden, moeten kabels en seintechnische installaties vervangen worden.

Woensdagochtend rond kwart over acht ontspoorde een van de wagons van een goederentrein geladen met ballast. Ter hoogte van de overweg Bornebroeksestraat raakte een van de wagons van het spoor af. Een overweg verderop bij de Oonksweg klapte de wagon op de overweg en werd de luchtleiding vernield, waarna de trein zo'n 400 meter verderop bij de overweg Esweg tot stilstand kwam.

Hoe het incident heeft kunnen gebeuren wordt momenteel nog onderzocht door diverse instanties. Voor ProRail volgt een hele grote klus: in een kort tijdsbestek moet de wagon van het spoor worden gehaald, moeten materialen, materieel en personeel bij elkaar worden verzameld en moet het spoor worden vervangen.

De komende nacht - de nacht van woensdag op donderdag - zal de wagon uit het spoor worden gehaald. Dit zal - als het qua planning goed gaat - tussen 01.00 - 05.00 gebeuren. Om de grote hijskraan op de locatie midden in de weilanden te krijgen is de hulp van Defensie ingeroepen. De Genie uit Wezep zal een noodweg aanleggen.

Voor mij was het vandaag een interessante dag. Samen met een collega fotograaf zijn wij ook nog een kijkje wezen nemen in Delden. Vanwege de ontsporing van de goederentrein reden de andere goederentreinen vandaag om via de lijn Hengelo - Zutphen. Een omstreden lijn, omdat er vanuit de omgeving daar veel weerstand is tegen de goederentreinen. Omdat de goederentreinen overdag zelden rijden, was dit een perfecte kans om wat goederenvervoer op de foto te zetten in het anders zo rustige Delden.

Foto / illustratie De foto's gemaakt in deze serie zijn een selectie van het werk dat in opdracht heb gemaakt van ProRail. Actuele informatie over de situatie op het spoor en over het onderzoek is te lezen op de website van ProRail. Meer foto's volgen donderdagmiddag.

Let op: Gebruik van de foto's op/in andere websites/media zonder schriftelijke toestemming is NIET toegestaan!


Locatie Reageren 3.746x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Borne:

Het weer in Wezep
Bewolkt 14,7°C
ZZO 13,0km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier