Nieuwsarchief

Acht arrestaties, schoten en heli na inbraak in Hattem

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag maar liefst acht arrestaties verricht na een inbraak in Hattem. Alle verdachten zijn tussen de 18 en 45 jaar en hebben geen vaste woon- of verblijfplaats.

Even voor middennacht werden diverse eenheden van de politie naar een elektriciteitsstation aan de Kanaaldijk in Hattem gestuurd, omdat daar een groep van tenminste negen man van Oost-Europese afkomst een inbraak aan het plegen waren. Ze hielden zich vermoedelijk bezig met koperdiefstal. Een vrouw die haar hond aan het uitlaten was, hoorde vreemde geluiden en schakelde de politie in. De politie wist de dieven op het spoor te komen en zo ontvouwde zich een wild west tafereel in Hattem. Daarbij werd ook gebruik gemaakt van een politiehelikopter.

Verdachte neergeschoten

Een verdachte in zijn vluchtpoging geraakt door een kogel van de politie. De man raakte gewond aan zijn been en moest door ambulancepersoneel behandeld worden. Een andere verdachte is door een politiehond gebeten. Weer een andere verdachte heeft van de politie pepperspray in zijn gezicht gekregen. Ook hij kon aangehouden worden.

Een andere verdachte is even later ook opgepakt, nadat hij door diverse burgers was opgemerkt. De verdachte bleek bij een restaurant in het centrum van Hattem te zijn geweest en vroeg om een slaapplek. Dit werd hem geweigerd, waarna de man weer vertrok. De personen in het restaurant vertrouwden het niet en belden de politie. De verdachte was inmiddels gevlogen, maar werd wel op de hielen gezeten door de burgers. Even later kon hij door de politie opgepakt worden op de Hoenwaardseweg. Een enkele agent hield hier nog een nat pak aan over.

Diverse voertuigen in beslag genomen

Naast de diverse aanhoudingen heeft de politie ook diverse voertuigen in beslag genomen. Een of twee verdachten zijn opgepakt in een voertuig met Britse kentekenplaten. Op een parkeerplaats aan de Hazenakker werden een tweetal auto's opgemerkt door een burger. Nadat de politie een controle uitvoerde, bleek dat de twee auto's met Franse kentekens er onder verdachte omstandigheden stonden. Gezien de locatie - vlakbij het elektriciteitsstation - bestaat het vermoeden dat de twee auto's van de criminelen zijn. Bergingsbedrijf Stouwdam heeft ook deze twee voertuigen getakeld, zodat er verder onderzoek naar kan worden gedaan. Ook bleek er onder de auto nog een 'vers' blikje frisdrank te liggen, die voor DNA onderzoek is meegenomen door de politie.

De politie heeft ook diverse mobiele telefoons in beslag genomen.

Een vierde voertuig, vermoedelijk een witte auto van een nog onbekend merk, is kort voor de grote zoekactie gezien terwijl deze met hoge snelheid in de richting van Heerde reed. De bestuurder van deze auto wist aan de politie te ontkomen. Er wordt nog verder uitgezocht of dit voertuig betrokken was bij de inbraak.

Onderzoek

De Rijksrecherche is ter plaatse gekomen bij het elektriciteitsstation aan de Kanaaldijk, vermoedelijk vanwege het feit dat er schoten gelost zijn door de politie. Door de inbraak is er voor zover bekend geen sprake geweest van een stroomstoring. Wel is er koper gestolen, aldus Liander.

Door de massale inzet van de politie van de Noord-Veluwe en Zwolle moesten veel politievoertuigen uit andere delen van de regio naar de Veluwe komen voor restdekking. Zo reed er onder andere een noodhulpvoertuig van politie Harderwijk-Ermelo in Wapenveld.


Locatie Reageren 5.254x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Hattem:

Fietsster zwaargewond na aanrijding met motorrijder Zuiderzeestraatweg Hattem
Brandmelding restaurant Ridderstraat Hattem blijkt probleem met elektronica
Felle brand verwoest auto en beschadigt tweede auto en schuur Groeneweg Hattem
Het weer in Wezep
Regen 8,5°C
N 13,0km/h
11,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier