Nieuwsarchief

Winkeliers maken begin aan herstel na grote brand Wezep

De winkeliers die gedupeerd zijn door de grote brand van afgelopen nacht zijn inmiddels weer hard aan het werk om de zaken weer draaiende te krijgen. Met de drukke kerstperiode op komst is het voor de winkeliers een must om weer te kunnen verkopen. Vrijdagmiddag zijn in het centrum de herstel- en sloopwerkzaamheden begonnen.

Bij slagerij Van den Berg zullen de komende dagen sowieso sloopwerkzaamheden gaan plaatsvinden. Het gehele pand moet als verloren worden beschouwd, wat inhoudt dat alles opnieuw zal moeten worden gebouwd. Burgemeester Hoogendoorn was vanochtend bij de brand ter plaatse en heeft er inmiddels voor gezorgd dat de gemeente voorzieningen heeft getroffen zodat er een tijdelijk verkooppunt kan komen.

De kledingwinkel Stout zal ook haar hele kledingcollectie moeten weggooien door de water-, rook- en roetschade. Wat precies de plannen zijn voor de winkel, was nog niet helemaal bekend, maar wel is het misschien mogelijk om een deel van de winkel open te stellen, terwijl het andere deel wordt hersteld.

Bij de slijterij Mitra moeten alle producten terug naar de leverancier. Alle flessen werden netjes ingepakt in dozen en ingeladen in vrachtwagens. Binnen in het pand is pas goed zichtbaar hoe ernstig de situatie is geweest: de brand is doorgeslagen naar het pand van de Mitra, maar door snel handelen van de brandweer kon worden voorkomen dat de brand zich kon uitbreiden in het pand. Duidelijk zichtbaar bij het plafond achterin de winkel was het wel: de zwarte draagbalk verraadt dat de brand daadwerkelijk doorgeslagen was.

De overige winkels die last hadden van rook en roet kunnen waarschijnlijk vandaag of morgen weer open. Bij Bakkerij Jonker werd hard schoongemaakt en ook bij de Griekse afhaal Alien was men hard aan het poetsen.

Duidelijk is wel dat door de brand er hinder zal ontstaan op de parkeerplaatsen op het grote plein. De ondernemers hopen dat het winkelend publiek begrip heeft voor de situatie, zodat de winkels er over een tijdje na het herstel weer spik en span er uit zien.

Zie ook: Grote uitslaande brand in winkelcentrum Wezep
2 reacties 6.405x

Reacties (2)

anoniemVrijdag 12 december 2014 – 17:54
Bakkerij jonker...?
Reactie van Stefan Verkerk:
Ja, voorheen bakkerij Blom

anoniemZondag 14 december 2014 – 14:56
Wat een brand zeg hebben ze nog over een nieuw winkelcentrum gehad


In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Wezep:

Auto 'met pech' vliegt in brand op parkeerplaats tankstation 't Loo A28 bij Wezep
Laatste puntjes op de 'i': nieuwe aansluiting A28 Wezep - Hattemerbroek vanaf nacht vrijdag op zaterdag open
Kleine brand in vuilniswagen Ruitersveldweg Wezep
Het weer in Wezep
Bewolkt 14,1°C
WZW 11,2km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier