Nieuwsarchief

LPG lekkage na zwaar ongeval Zuiderzeestraatweg Oldebroek

Bij een fors ongeval op de Zuiderzeestraatweg bij Oldebroek zijn donderdagavond drie gewonden gevallen. Het ongeval gebeurde omstreeks kwart voor acht tussen de Verlengde Looweg en de Oosterweg. Een automobilist(e) stond op de weg te wachten om links af te slaan naar een woning. Een bestuurder die (ook) in de richting van Wezep reed, zag de auto voor zich over het hoofd en is met hoge snelheid achterop de auto voor hem ingereden.

Door de harde klap raakte de achterste auto van de weg en kwam in een sloot terecht. De voorste auto kwam door de klap met de neus richting Oldebroek te staan. Bijkomstig probleem was, dat de LPG tank in de auto lekte en begon leeg te lopen. Dit vormde een dermate risico, dat de hulpverleners als eerste er voor hebben gezorgd dat de slachtoffers op afstand werden gebracht van de auto's. Er zat niemand bekneld in de voertuigen, waardoor het verplaatsen van de slachtoffers vrij snel ging. Na diverse metingen met explosiemeters is de omgeving van de auto vrijgegeven voor sporenonderzoek.

Twee personen zijn direct per ambulances naar het ziekenhuis gebracht. Een derde persoon is twee uur na het ongeval nog door ambulancepersoneel opgehaald vanuit een woning naast het ongevalslocatie. De oudere mevrouw kreeg na een tijdje alsnog last van pijn en is na overleg met de huisarts door het ambulancepersoneel opgehaald voor verdere controle in het ziekenhuis.

Vanwege de ernst van de aanrijding is er een uitgebreid onderzoek geweest van de Verkeers Ongevallen Analyse dienst (VOA) van de politie. Dit ongeval duurde tot ongeveer half tien. Daarna kon bergingsbedrijf Wolves beginnen met het bergen van de voertuigen. Omstreeks tien uur kon de weg weer vrijgegeven worden voor het verkeer.


Locatie Reageren 6.561x

In 2021 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2022 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Oldebroek:

Flinke schade bij ongeval op kruising Zuiderzeestraatweg - Verlengde Looweg Oldebroek
Camperbusje volledig door felle brand verwoest Zuiderzeestraatweg Oldebroek
Scooterrijdster gewond bij ongeval Zuiderzeestraatweg Oldebroek
Het weer in Wezep
Bewolkt 12,9°C
ZZW 4,7km/h
0,2mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2021 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2022 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
@arnovanelst Blikseminslag omgeving IJsselvliedt / Zuiderzeestraatweg / Kamperstraatweg, die omgeving. Dat was een flinke bliksem.
Donderdag 30 juni 2022 - 20:45
@TheaWeerdt Gaat weer droogte tegen, dus juist mooi!
Donderdag 30 juni 2022 - 20:28
RT @landmacht @muntverzamelaar In het gebied tussen Meppel, Assen, Opende en Grou wordt deze week geoefend met deze lichte pantservoertuigen (Fennek).
Donderdag 30 juni 2022 - 20:13
@Ruuddewit1973 Mwah, gewoon stukje waarheidsvinding. Als ze er wel hadden gestaan had ik het ook gewoon getweet met de tekst: ‘het klopt inderdaad!’. Verder langs de Reesweg niks te zien. Op de snelweg een vrachtwagen met pech, daardoor snelheidsverlaging.
Donderdag 30 juni 2022 - 19:16
@wishmaster_nl @waarisdechauff1 @gjcats Dat betrof geen ongeval bleek naderhand toen meer informatie naar buiten kwam.
Donderdag 30 juni 2022 - 18:39
RT @De_Stentor Scholier (14) uit Kampen overlijdt op terugweg van sportdag, klasgenootje kruipt door oog van de naald https://t.co/KxKk3D8vOt
Donderdag 30 juni 2022 - 14:19
Nieuws update: Fietsende scholier (14) uit Kampen door automobilist van achteren aangereden en overleden bij tragisch ongeval Kamperstraatweg Kamperveen - https://t.co/nLjoiDyA2R (foto's + video) https://t.co/DVVJuncEMj
Donderdag 30 juni 2022 - 11:54
@MartynBrands @djidee Je bedoelt dan dat iemand die even naar het ziekenhuis moet in het hoge noorden maar vanwege wegbezuinigd OV al gauw 40km aflegt en dus meer aftikt dan iemand die in de Randstad met de fiets er zo is? Zo had ik er nog eens naar gekeken.
Donderdag 30 juni 2022 - 10:02