Nieuwsarchief

Foto's onweersbuien donderdagavond

Donderdagavond trokken er zware buien over het midden en oosten van Nederland, het zal maar weinig mensen hier op de Veluwe zijn ontgaan. In eerste instantie ontstonden er enkele losse buien boven de regio Arnhem-Nijmegen. Deze buien trokken richting het noorden. Samen met nog twee anderen ben ik op chase geweest. Vanuit Wezep zijn we richting Nijkerk gereden, in de hoop de buien te kunnen onderscheppen maar door de hoge treksnelheid en de Veluwe als obstakel (weinig wegen in west-oost richting) mislukte dat uiteindelijk. Gelukkig konden we nog wel foto's maken van een indrukwekkende stijgstroom aan de zijkant van de bui, te herkennen aan de kenmerkende bloemkoolstructuren.




Korte tijd later, toen we in de omgeving van Zalk de volgende buienlijn aan het opwachten waren, leefde de onweersbuien flink op. Vanuit het zuiden kwam een behoorlijk actief onweersgebied dichtbij.

Omdat ik graag nog een keer bliksemfoto's in een spoorse omgeving wilde maken, zijn we richting Kampen gegaan. Bij het viaduct nabij de Drontermeertunnel hadden we prachtig zicht op de naderende buienlijn. Opvallend aan de onweersbui was, dat het vrij agressief onweer was: er waren heel erg veel wolk-grond bliksems te zien. Dit leverde natuurlijk wel geweldige foto's op!





Met het naderen van de shelfcloud met rolwolk er onder, namen ook de windstoten toe. Binnen enkele minuten gingen de hemelsluizen open en was het noodweer.



Door de harde regen was het fotograferen verder onmogelijk geworden. We hebben de bui afgewacht en rond kwart voor een heb ik nog enkele foto's gemaakt bij de Hanzeboog. Hier waren nog enkele bliksems te zien aan de achterzijde van de bui.




Reageren 3.187x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Stormchase:

Extreme hitte opgevolgd door verkoelende buien... maar (nog) niet overal
Stormchase met shelfcloud en whales mouth
Stormchase Osterath (D) - Oirschot - Ravenstein
Het weer in Wezep
Bewolkt 6,0°C
N 13,0km/h
1,2mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier