Nieuwsarchief

Bestuurder gewond bij zwaar ongeval A28 Wezep

Op de A28 tussen 't Harde en Wezep is in de nacht van woensdag op donderdag een bestuurder van een bedrijfsbus gewond geraakt bij een zwaar ongeval. De hulpdiensten kregen omstreeks kwart voor drie in de nacht de melding van een ongeval binnen. Bij aankomst van de hulpdiensten bleek dat de bestuurder van een witte bedrijfsbus achterop een vrachtwagen was ingereden. Het vermoeden bestaat dan de bestuurder met een hogere snelheid dan wat de vrachtwagen reed in is gereden op de vrachtwagen. De schade die ontstaan is door de aanrijding was enorm. De gehele voorkant van de bedrijfsbus is verwoest door de klap. De bestuurder kon nog op eigen kracht uit het voertuig komen, maar hield wel flink letsel aan zijn hoofd over. Hij is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Een eventuele bijrijder zou het ongeval gezien de enorme schade aan het voertuig hoogstwaarschijnlijk niet hebben overleefd, maar gelukkig was er in dit geval dus geen sprake van een passagier.

De gealarmeerde brandweer van Elburg hoefde verder geen inzet te doen, omdat de bestuurder niet bekneld zat. De inzittenden van de vrachtwagen bleven ongedeerd. De schade aan de vrachtwagen bleef beperkt tot wat kapotte verlichting. De vrachtwagen is onder politiebegeleiding naar de eerst volgende parkeerplaats gebracht. Bergingsbedrijf Stouwdam heeft de zwaarbeschadigde bedrijfsbus geborgen. Vanwege het ongeval zijn de twee rijstroken afgesloten geweest, verkeer moest over de vluchtstrook. Op het wegdek lag erg veel rommel, Rijkswaterstaat heeft een veegwagen laten komen om het wegdek te reinigen.


Locatie 3 reacties 5.583x

Reacties (3)

BeekmanDonderdag 27 augustus 2015 – 05:58
Het vermoeden bestaat dan de bestuurder met een hogere snelheid dan wat de vrachtwagen reed in is gereden op de vrachtwagen.
No shit., echt!? Als zijn snelheid lager was dan was het hem niet gelukt he...
Reactie van Stefan Verkerk:
Nee, dat begrijp ik. Maar ik bedoel er meer mee te zeggen dat het snelheidsverschil tussen de bedrijfsbus en de vrachtwagen waarschijnlijk aan de hoge kant lag. Zulke schade krijg je niet met een verschil van 10km/h bij wijze van spreke (vrachtwagen 80km/h, bedrijfsbus 90km/h).

KayDonderdag 27 augustus 2015 – 16:56
Logisch dat met groot verschil is gebeurd. Busje mag 120 - 130 op snelweg en vrachtwagen 80. Is toch verschil van 50 kmh. Mocht bestuurder niet hebben geremd / inslaap zijn gevallen dan krijg je dit figuurtje.

sanderZaterdag 05 september 2015 – 09:23
De bestuurder "ik dus" reed inderdaad 135, helaas maakte de vrachtwagen chauffeur een manoeuvre waardoor ik deze niet meer kon ontwijken.
Hier heb ik een dubbele kaakbreuk aan overgehouden.


In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Wezep:

Auto 'met pech' vliegt in brand op parkeerplaats tankstation 't Loo A28 bij Wezep
Laatste puntjes op de 'i': nieuwe aansluiting A28 Wezep - Hattemerbroek vanaf nacht vrijdag op zaterdag open
Kleine brand in vuilniswagen Ruitersveldweg Wezep
Het weer in Wezep
Bewolkt 14,1°C
ZZO 13,0km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier