Nieuwsarchief

Hert en auto botsen op Kamperweg tussen Wezep en Heerde

Op de Kamperweg tussen Wezep en Heerde is vrijdagavond een aanrijding gebeurd tussen een hert en een personenauto. Daarbij raakten de inzittenden van de personenauto gelukkig niet gewond, maar de schade aan het voertuig was wel groot. De auto is waarschijnlijk total loss. De aanrijding vond rond acht uur plaats. De bestuurder zag opeens vanaf links een grote hert de weg oversteken, maar ondanks zijn normale snelheid kon hij niet meer tijdig remmen. Het hert raakte zwaargewond en is door de zogenaamde 'groen BOA's' met een speurhond opgezocht. Het hert werd ongeveer 200 meter verderop in het bos gevonden, al strompelend door de zware verwondingen. Om het leed voor het dier te beperken, is besloten het hert af te schieten.

Het voertuig is door bergingsbedrijf Stouwdam geborgen. Door het ongeval is een rijstrook tijdelijk afgesloten geweest. Het verkeer moest om en om langs het ongeval heen.

Het hert is door de BOA's meegenomen. Het gebeurd regelmatig dat er op de Veluwe aanrijdingen zijn met wild. Onder andere op de Kamperweg tussen Wezep en Heerde wordt daarom ook aangeraden om tussen zonsondergang en zonsopgang met maximaal 50km/h te rijden op het stuk van de Kamperweg ter hoogte van het wildecoduct over de A50. Middels borden is deze adviessnelheid ook aangegeven. Dat wil echter niet zeggen dat ongevallen dan niet meer kunnen gebeuren. Ook met een aangepaste snelheid kan wild zo ineens oversteken, met een aanrijding tot gevolg.

Wil je meer weten over het werk van de groen BOA's? Lees dan dit nieuwsitem eens terug van afgelopen juli.
Locatie Reageren 2.639x


Al meer dan 90 bezoekers hebben een donatie gedaan! Kan ik ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Wezep:

Automobilist botst achterop vrachtwagen A28 Wezep - 't Harde
Keeractie op kruising Zuiderzeestraatweg Kamperstraatweg Wezep gaat fout: 1 gewonde
Auto in brand in Wezep, vermoeden van brandstichting
Het weer in Wezep
Bewolkt 2,1°C
O 3,2km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
Al meer dan 90 bezoekers hebben een donatie gedaan. Kan ik ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
[Politie 22:04.06] Aanrijding Letsel N309 - Zuiderzeestraatweg Oost Elburg
Vrijdag 27 november 2020 - 22:04
Nieuws: Auto gelanceerd en over de kop op de Geldersedijk bij Hattem - https://t.co/5RBLoBEwJf (foto's & video) https://t.co/hbftZ7pzzr
Vrijdag 27 november 2020 - 21:47
[Politie 17:42.50] Aanrijding Letsel Ierstweg Hattem
Vrijdag 27 november 2020 - 17:43
[Politie 12:10.43] Aanrijding Letsel N309 - Eperweg 't Harde
Vrijdag 27 november 2020 - 12:11
@Geert___H En toch blijft het treintje rijden. En qua veiligheid niet beter als je tussen twee vrachtwagens in beland.
Vrijdag 27 november 2020 - 10:46
Even afgezien van of je nou voor meer asfalt of meer spoor bent, het blijft bizar dat het bij projecten in ons deel van het land zoveel moeite lijkt te kosten om gefinancierd te krijgen vanuit de landelijke overheid. N50, N35, Lelylijn, etc.
Vrijdag 27 november 2020 - 10:42
Van een weg waar je met 75-80km/h achter een vrachtwagen aanhobbelt en nauwelijks inhaalmogelijkheden hebt naar een 100km/h waar je 80km/h rijdt achter een vrachtwagen waarbij de inhaalmogelijkheden bij bv Heino vervallen. Vanwaar het feestje? ???? https://t.co/IQaVrtlNt2
Vrijdag 27 november 2020 - 10:40
[Brandweer 09:00.57] P 2 BON-01 Stank/hind. lucht (meting) Heikamp Wezep 066641
Vrijdag 27 november 2020 - 09:01