Nieuwsarchief

Drie Koninklijke onderscheidingen bij korpsavond brandweer Oldebroek - Wezep

Arie Herkert (55 jaar), Gerrit van de Streek (61 jaar) en Arie Jonker (58 jaar) uit Oldebroek zijn dinsdagavond 17 mei in de brandweerkazerne in Wezep benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Adriaan Hoogendoorn speldde hen de versierselen op. De uitreiking vond plaats tijdens de jaarlijkse korpsavond van het brandweerkorps Oldebroek en Wezep.

De bijzondere verdiensten van deze drie inwoners van de gemeente Oldebroek hebben volgens de burgemeester een uitstraling naar de samenleving en daarom is een Koninklijke onderscheiding voor deze drie mannen zeker op zijn plaats.

Arie Herkert
De heer Arie Herkert is werkzaam als zelfstandig slijter in Oldebroek en heeft daarnaast tijdens zijn ruim 25-jarige carrière bij de brandweer veel cursussen en opleidingen gevolgd. Hij was een heel kundig en bekwaam brandweerman. Zodoende was hij een voorbeeld voor veel collega’s en vooral ook voor de jongere generatie in het korps. Ook was hij actief in het bestuur van de personeelsvereniging. In oktober 2015 is Arie Herkert gestopt met zijn vrijwillige taken bij de brandweer.

Arie Jonker
Ook Arie Jonker heeft zich vele jaren ingezet als vrijwillig brandweerman, ruim 36 jaar zelfs. Hij deed dit naast zijn werk als zelfstandig ondernemer en later naast zijn werk bij CêlaVíta. Arie Jonker was ook actief in de wedstrijdploeg en heeft op die manier het brandweerkorps Oldebroek op vele plaatsen in het land vertegenwoordigd. Sinds 1 november 2015 is hij gestopt met zijn actieve carrière als brandweerman.

Gerrit van de Streek
Op 1 oktober 2015 stopte Gerrit van de Streek als vrijwilliger bij het brandweerkorps Oldebroek. Van de Streek is werkzaam bij de Hervormde Gemeente Oldebroek en zette zich daarnaast meer dan 25 jaar in als vrijwilliger bij de brandweerploeg. Gerrit van de Streek was een zeer all-round brandweerman en ook was hij actief in het Bedrijfs Opvang Team. Hij was voor veel collega’s binnen het korps een voorbeeld en een steunpilaar.

Gerrit van der Heide
Tijdens de korpsavond werd ook stil gestaan bij het afscheid van Gerrit van der Heide als postcommandant Wezep/Oldebroek. Per 1 juni 2016 stopt Van der Heide met zijn werkzaamheden als postcommandant van de posten Oldebroek en Wezep. Van der Heide was een zeer kundig en betrouwbaar commandant. Hij vervulde deze positie sinds 1 januari 2012, daarvoor was hij vanaf 1 januari 1998 gemeentelijk commandant. Van der Heide blijft nog wel als brandweerfunctionaris in dienst bij de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG).


Diploma’s en Certificaten

Gerhard Boer – Certificaat 1e lijns opvang BOT
Bart Jan Blaauw – Certificaat 1e lijns opvang BOT
René van der Heide – Certificaat 1e lijns opvang BOT & Diploma Instructeur
Gerrit Jan Rens – Diploma Bevelvoerder

Brandweeronderscheiding door Brandweer Nederland en het Veiligheidsberaad

Klaas van de Streek – 12,5 jaar per 1 april 2016
Jan Stouwdam – 20 jaar per 1 januari 2016
Heijmen Vos – 20 jaar per 1 januari 2016
Gerrit Veldman – 25 jaar per 1 september 2015
Gerrit van der Heide – 30 jaar per 1 maart 2016
Locatie Reageren 4.429x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Wezep:

Laatste puntjes op de 'i': nieuwe aansluiting A28 Wezep - Hattemerbroek vanaf nacht vrijdag op zaterdag open
Kleine brand in vuilniswagen Ruitersveldweg Wezep
Felle brand zorgt voor grote schade aan woning Bremstraat Wezep
Het weer in Wezep
Bewolkt 6,2°C
N 7,9km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier