Nieuwsarchief

Bewoners De Krone in Wezep in angst door haperende lift

De bewoners van De Krone in Wezep zijn er klaar mee. De lift in het seniorencomplex aan de Seringstraat is in de afgelopen jaren al meerdere keren stuk geweest en zij willen actie van de woningstichting. Donderdagavond kreeg de brandweer van Wezep de melding binnen van een liftopsluiting bij De Krone. De blusploeg werd verzocht om met spoed naar de lift toe te rijden en dus galmden rond tien voor acht de sirenes door Wezep. Een bewoner van De Krone kwam vast te zitten in de lift en zat al langere tijd vast. Een medewerker van de thuiszorg hoorde de man om hulp roepen en zij schakelde de brandweer in, nadat bleek dat het nog ruim drie kwartier kon duren voordat er een monteur aanwezig zou zijn.

De brandweer van Wezep kon de liftdeuren snel open krijgen met een speciale sleutel en wat kracht. De bewoner die vast zat in de lift kon weer opgelucht ademhalen. Hij liet weten aan de brandweer en ondergetekende dat het tijd werd dat er wat aan de lift wordt gedaan. In de drie jaar dat hij op De Krone woont, was er regelmatig wat aan de hand met de lift. Een andere bewoonster gaf aan dat ze 's avonds niet meer met de lift durft, omdat ze bang is dat niemand haar kan helpen als de lift vast komt te zitten. Ondanks haar leeftijd nam ze nog liever de trap.
Locatie Reageren 3.072x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Wezep:

Brand in leegstaande schuur op perceel nieuwbouwlocatie supermarkt Waterloopweg Wezep
Auto 'met pech' vliegt in brand op parkeerplaats tankstation 't Loo A28 bij Wezep
Laatste puntjes op de 'i': nieuwe aansluiting A28 Wezep - Hattemerbroek vanaf nacht vrijdag op zaterdag open
Het weer in Wezep
Zonnig 16,4°C
WNW 7,9km/h
5,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier