Nieuwsarchief

Brandweerwedstrijden Wezep gewonnen door wedstrijdploeg van Nunspeet

De brandweer van Wezep organiseerde zaterdag de vaardigheidstoets voor de clusters Veluwe Noord en Veluwe West. De wedstrijden werden gehouden bij de oude brandweerkazerne aan de Middeldijk in Hattemerbroek. Het scenario was, dat er iemand onder een landbouwvoertuig terecht kwam. Door het geschreeuw daarvan, raakte een werknemer van een schilderbedrijf 'van slag' en liet zijn verfbrander per ongeluk de kazerne in brand steken. In een poging om van het gevaar weg te gaan, kwam de hoogwerker in de noodstop te staan, waardoor de werknemer vast kwam te zitten.

De in totaal negen ploegen (plus een ploeg die voorspeelde) die meededen aan de wedstrijd kregen de taak om de gebouwbrand te blussen, de hoogwerker weer naar beneden zien te krijgen en het beknelde slachtoffer onder het landbouwvoertuig te bevrijden. Het landbouwvoertuig stond verdekt opgesteld, waardoor maar enkele ploegen in een vroege fase doorhadden dat er meerdere incidenten tegelijkertijd plaatsvonden. Andere ploegen kregen pas informatie over het voorval met de tractor vanaf het moment dat de werknemer in de hoogwerker veilig op de grond stond. Omdat de timing hierin per ploeg weer verschilde, wisselde de plan van aanpak per ploeg soms sterk.

De wedstrijdploeg van Nunspeet wist met 1604 punten de eerste prijs in de wacht te slepen. De tweede prijs ging naar Elspeet met 1590 punten en derde werd Ermelo met 1488 punten. De rest van de resultaten: 4. Fire Chiefs (1472 punten), 5. Oldebroek (1468 punten), 6. ASK 't Harde (1457 punten), 7. Putten (1456 punten), 8. Elburg (1409 punten) en 9. Harderwijk (1324 punten).
Locatie Reageren 3.172x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Wezep:

Grote uitslaande brand verwoest bedrijfspand aan de Prins Mauritslaan in Wezep
Graafmachine botst tegen viaduct Bovenheigraaf tijdens werkzaamheden op de A28 bij Wezep
Brand in leegstaande schuur op perceel nieuwbouwlocatie supermarkt Waterloopweg Wezep
Het weer in Wezep
Zonnig 13,8°C
ZZW 0,0km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier