Nieuwsarchief

A28 tussen Wezep en Nunspeet dinsdag bij De Gevaarlijkste Wegen van Nederland

Update dinsdagavond 23.00u: De uitzending van dinsdagavond is terug te kijken via de website van SBS 6. De reportage over de A28 begint rond 13:00.


Enkele maanden geleden plaatste ik een oproep op mijn website namens de makers van het televisieprogramma De Gevaarlijkste Wegen van Nederland. Er werden automobilisten gezocht die betrokken zijn geraakt bij ongevallen op de A28 tussen Wezep en Nunspeet. De weg kent een bijzondere historie aan ongevallen, waarbij de afgelopen jaren veel automobilisten tussen de bomen zijn beland, soms met zwaar letsel of de dood tot gevolg. Het televisieprogramma van SBS 6 bestede dinsdagavond om 20.30u aandacht aan dit stukje snelweg op de Noord-Veluwe.

In september zijn de opnames geweest voor de uitzending van dinsdagavond. Naast de diverse slachtoffers van ongevallen, komt er ook een verkeersexpert aan het woord. Ook ikzelf ben geïnterviewd, met name over mijn rol als fotograaf ter plaatse. Er werd gevraagd over de ernst van de ongevallen, de inzet van de hulpdiensten en wat de rol van foto's zijn voor de verwerking van het ongeval bij slachtoffers.

N50 ook op televisie
Naast de A28 op de Noord-Veluwe zal dit seizoen ook de N50 tussen knooppunt Hattemerbroek en Kampen aandacht krijgen van het televisieprogramma. De N50 staat inmiddels ook bekend om zijn vele ongevallen, waarbij soms doden en zwaargewonden vallen. De interviews voor deze uitzending zijn zaterdagochtend en -middag afgenomen. Ook voor deze uitzending werd ik weer gevraagd naar mijn rol als fotograaf bij de ongevallen. Wanneer deze uitzending op televisie komt, is (bij mij) nog niet bekend.
 
6 reacties 6.860x

Reacties (6)

Onno Zondag 13 november 2016 – 16:12
T zijn de mensen op de wegen die hem gevaarlijk maken. Niet de wegen zelf. Beetje kansloos om de weg de schuld te geven. Die kan er niks aan doen.

korrieZondag 13 november 2016 – 16:39
helemaal mee eens het haar gaat je soms rechtop staan wat mensen allemaal doen onder het autorijden en dan de vele linksplakkers niet te vergeten de grootste ergenis op de weg

koos Maandag 14 november 2016 – 18:10
aan de n50 is nix mis niet opletten, te snel rijden, inhalen, ect
mensen maken zelf de fouten, ligt niet aan de weg
de a 28 is bos - donker - geen verlichting dat KAN een oorzaak zijn
maar opletten moet je altijd zeker als je daar bekent bent

els schraMaandag 14 november 2016 – 21:13
ben het voor een gedeelte eens met de reacties hierboven . Mijn dochter heeft op 28 augustus een ongeluk gehad vanwege aquaplanning waardoor ze door een verkeerde stuurmaneuvre van de weg is geraakt en de man van de berging zei ook dat op dit stuk de meeste ongelukken gebeuren . Als het geregend heeft ligt er wel degelijk een watergeultje net naast de witte streep dus wel gevaarlijk waardoor er dus een ongeluk kan ontstaan

HujDinsdag 15 november 2016 – 21:05
Netjes gesproken Stefan

HarrieWoensdag 16 november 2016 – 18:14
Geen twee handen aan het stuur en met andere dingen bezig zijn dan autorijden. Niet spiegelen en niet ver vooruitkijken. Dan kun je niet adequaat reageren op situaties die "plotseling" ontstaan.


In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit A28:

Vrachtwagen raakt van de weg en komt vast te zitten in berm A28 bij Zwolle
Vertraging door ongeval op de A28 bij Hattemerbroek
Automobiliste botst met volle snelheid tegen pijler van dak tankstation A28 Wezep
Het weer in Wezep
Bewolkt 1,2°C
N 0,0km/h
0,2mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier