Nieuwsarchief

Automobilist aangehouden na ongeval op de A28 bij Wezep

Een automobilist is vrijdagavond door de politie tegen de grond gewerkt nadat hij zich verzette tegen zijn aanhouding. De man werd verdacht van het rijden onder invloed en het veroorzaken van een ongeval. Hij kwam op de A28 tussen 't Harde en Wezep met zijn voertuig in de middenberm terecht. De politie constateerde dat de man mogelijk onder invloed was en liet weten de man weten dat hij aangehouden was.

Terwijl de politieagenten bezig waren het met het opnemen van een getuigenverklaring van een andere automobilist, gedroeg de bestuurder zich al vervelend tegen de agenten. De agenten gaven de man meerdere malen een waarschuwing. Toen ze met de man naar de politieauto liepen, moest de man eerst nog in de berm plassen. Vervolgens nam de politie de man mee, maar toen ging hij zich plots verzetten tegen zijn aanhouding. De politie sloeg de man in de boeien, maar ook daar verzette hij zich bij. Hij werd vervolgens tegen de grond gewerkt, waarna hij zich uiteindelijk gewonnen gaf.

Rijkswaterstaat heeft het verkeer langzaam laten rijden (in vaktermen ook wel blokrijden genoemd), zodat de berger kort de tijd had om de auto van de man uit de middenberm te halen. Het verkeer ondervond verder weinig hinder van het ongeval.

Update zaterdagochtend: De politie heeft aan Omroep Gelderland laten weten dat uit een blaastest is gebleken dat de 27-jarige man uit Zoetermeer vier keer zoveel alcohol op had, dan is toegestaan.


Locatie Reageren 2.998x


Het nieuws als eerste op je telefoon gepusht? Volg mij via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Wezep:

Woning onbewoonbaar door brand Zuiderzeestraatweg Wezep
Opmerkelijk brandje in het bos waterwingebied Wezep
Het weer in Wezep
Bewolkt 7,8°C
NNW 0,0km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
@Stefanuzz
@MartijnFSnl Mwah HDR filtertje met iets te veel contrast ????
Donderdag 19 september 2019 - 10:32
Kijk, iemand die het wél begrijpt. De rechterrijstrook is niet enkel en alleen voor vrachtwagens. ???? https://t.co/G01oAJwOZs
Woensdag 18 september 2019 - 22:41
@arjenlubach Hoe is je Duits? ???? Of word je nagesynchroniseerd?
Woensdag 18 september 2019 - 19:23
Meerdere sirenes over de A28 langs Wezep, zo te horen in de richting van Amersfoort. Klonk als een treintje AT.
Woensdag 18 september 2019 - 19:22
@MartijnFSnl @jaydouble @gerwinboswijk Of je zult maar onwel worden, tegen een boom botsen en zwaargewond raken. Ook zoiets was te voorkomen geweest. https://t.co/OnpwnxCVhW
Woensdag 18 september 2019 - 10:51
@jaydouble @gerwinboswijk De bomen hoeven niet weg wat mij betreft. Maar een geleiderail om auto’s op te vangen in plaats van tegen bomen te laten botsen is het minste wat er moet gebeuren. Gerwin, neem eens kennis van dit ongeval uit 2015. Zoiets was te voorkomen. https://t.co/LxP2mVGC9n
Woensdag 18 september 2019 - 10:44
@jaydouble @gerwinboswijk Een pijnlijke tweet van Gerwin. Triest voor nabestaanden om zoiets te moeten lezen. Tuurlijk is een weg per definitie veilig als er niks gebeurt. Maar als je door toedoen van een fout van een ander in de berm belandt bots je direct tegen hele dikke bomen. (cc @MartijnFSnl)
Woensdag 18 september 2019 - 10:42
@mvbergen Wat raar, je was toch gewoon op verjaardagsvisite? ????
Woensdag 18 september 2019 - 10:25