Nieuwsarchief

Vrachtwagen verliest stalen balk A50 Heerde: 13 voertuigen met lekke banden

Een vrachtwagenchauffeur heeft op de A50 bij Heerde voor flink wat chaos gezorgd, toen een stalen balk los schoot en op de snelweg terecht kwam. Veel automobilisten konden de stalen balk niet meer ontwijken en reden vervolgens eroverheen. Daardoor hadden in totaal zo'n dertien bestuurders lekke banden. Er raakte wonderbaarlijk genoeg niemand gewond. De hulpdiensten kregen rond vijf voor een de melding binnen dat er meerdere voertuigen in de berm stonden. Een voorbijganger omschreef het als 'een file in de berm'. Ter plaatse bleek dat veel automobilisten aan een of beide zijde van hun voertuigen lekke banden hadden.

Bergingsbedrijf Stouwdam stuurde direct na het ontvangen van de melding meerdere bergingsvoertuigen ter plaatse. Zo kon snel een begin worden gemaakt met de berging van de in totaal 13 auto's en 1 aanhanger. Het verkeer ondervond weinig hinder van het incident, alleen de toerit vanaf de parkeerplaats was door Rijkswaterstaat ingekort.

De vrachtwagenchauffeur die de stalen balk verloor had in eerste instantie niks in de gaten. Diverse automobilisten hebben geprobeerd de chauffeur met lichtsignalen te waarschuwen. Uiteindelijk 'viel het kwartje' op de A28 bij Zwolle. De chauffeur heeft zich vervolgens bij de politie gemeld en is nog ter plaatse geweest voor de afhandeling, iets wat de gedupeerden uiteindelijk erg konden waarderen.
Locatie Reageren 3.305x

In 2021 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2022 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Heerde:

Automobiliste over de kop op de A50 tussen Hattem en Heerde
Automobilist zwaargewond bij ernstig ongeval Kamperweg Heerde
Autobrand tijdig geblust op parkeerplaats langs de A50 bij Heerde
Het weer in Wezep
Bewolkt 12,9°C
Z 3,2km/h
0,2mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2021 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2022 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
@arnovanelst Blikseminslag omgeving IJsselvliedt / Zuiderzeestraatweg / Kamperstraatweg, die omgeving. Dat was een flinke bliksem.
Donderdag 30 juni 2022 - 20:45
@TheaWeerdt Gaat weer droogte tegen, dus juist mooi!
Donderdag 30 juni 2022 - 20:28
RT @landmacht @muntverzamelaar In het gebied tussen Meppel, Assen, Opende en Grou wordt deze week geoefend met deze lichte pantservoertuigen (Fennek).
Donderdag 30 juni 2022 - 20:13
@Ruuddewit1973 Mwah, gewoon stukje waarheidsvinding. Als ze er wel hadden gestaan had ik het ook gewoon getweet met de tekst: ‘het klopt inderdaad!’. Verder langs de Reesweg niks te zien. Op de snelweg een vrachtwagen met pech, daardoor snelheidsverlaging.
Donderdag 30 juni 2022 - 19:16
@wishmaster_nl @waarisdechauff1 @gjcats Dat betrof geen ongeval bleek naderhand toen meer informatie naar buiten kwam.
Donderdag 30 juni 2022 - 18:39
RT @De_Stentor Scholier (14) uit Kampen overlijdt op terugweg van sportdag, klasgenootje kruipt door oog van de naald https://t.co/KxKk3D8vOt
Donderdag 30 juni 2022 - 14:19
Nieuws update: Fietsende scholier (14) uit Kampen door automobilist van achteren aangereden en overleden bij tragisch ongeval Kamperstraatweg Kamperveen - https://t.co/nLjoiDyA2R (foto's + video) https://t.co/DVVJuncEMj
Donderdag 30 juni 2022 - 11:54
@MartynBrands @djidee Je bedoelt dan dat iemand die even naar het ziekenhuis moet in het hoge noorden maar vanwege wegbezuinigd OV al gauw 40km aflegt en dus meer aftikt dan iemand die in de Randstad met de fiets er zo is? Zo had ik er nog eens naar gekeken.
Donderdag 30 juni 2022 - 10:02