Nieuwsarchief

Auto uit de (beruchte) bocht gevlogen op knooppunt Hattemerbroek

Een automobilist is maandagavond met zijn voertuig uit de bocht gevlogen op knooppunt Hattemerbroek. De bestuurder reed met zijn voertuig vanaf de A28 vanuit Zwolle richting de A50 naar Hattem. In de inmiddels beruchte 'h'-bocht op knooppunt Hattemerbroek verloor de bestuurder de macht over het stuur. Hij belandde met zijn auto links van de weg een metertje of 10 ver in de bosjes. De bestuurder bleef ongedeerd, maar de auto liep wel flinke schade op.

Nadat de bestuurder de hulpdiensten belde, was het nog even zoeken. De eerste politieauto had moeite met het vinden van de auto die in de bosjes lag, ze reden het voertuig per ongeluk voorbij. Uiteindelijk kwam Rijkswaterstaat tegelijk met de berger ter plaatse. Omdat de situatie behoorlijk onveilig was zo in de bocht, voerde de auto van de weginspecteur van Rijkswaterstaat de blauwe verlichting, iets wat sinds enige tijd 'nieuw' is.

Bergingsbedrijf Stouwdam kwam ter plaatse om de auto te bergen. Voor de berging is de linkerrijstrook afgesloten, zodat er genoeg veilige werkruimte was. De auto is dezelfde weg omhoog gekomen als dat het voertuig naar beneden ging.

De afgelopen jaren zijn er op knooppunt Hattemerbroek op deze verbindingsboog vanaf Zwolle richting Apeldoorn al veel auto's uit de bocht gevlogen. Bijna alle aanrijdingen gebeurden nadat het wegdek nat was, veelal na een droge periode. De regen mengt zich dan met band-/rubberresten, waardoor er gladheid ontstaat. Zelfs met de aangegeven adviessnelheid van 80km/h kan het dan opeens verraderlijk glad zijn in deze bocht.


Locatie 2 reacties 3.409x

Reacties (2)

BiancaDinsdag 11 april 2017 – 09:05
Dit was er dus aan de hand. Ik ben hier gisteravond langs gereden en zag een man beetje verdwaasd links in de berm langs de snelweg. Omdat ik verder geen auto zag en het punt voor mij te onveilig was om te stoppen heb ik gelijk 112 gebeld. Gelukkig deze man ongedeerd is.

Hendrik.Dinsdag 11 april 2017 – 11:45
Te hard rijden kost teveel en niemand houd zich aan die 80 kilometer regel.


In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Hattemerbroek:

Laatste puntjes op de 'i': nieuwe aansluiting A28 Wezep - Hattemerbroek vanaf nacht vrijdag op zaterdag open
Vertraging door ongeval op de A28 bij Hattemerbroek
Oud pand Hostellerie Vogelesangh nu wel ten prooi gevallen aan vlammen: uitslaande brand Hanesteenseweg Hattemerbroek
Het weer in Wezep
Regen 5,8°C
N 4,7km/h
1,2mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier