Nieuwsarchief

Twee auto's betrokken bij ongeval in de 'glibberbocht' A28-A50

Op knooppunt Hattemerbroek zijn dinsdagochtend twee auto's betrokken geraakt bij een ongeval. In de verbindingsboog van de A28 vanaf Zwolle naar de A50 richting Apeldoorn verloor de bestuurster van een Volvo de macht over het stuur. Ze kwam vervolgens in botsing met een andere auto. Beide voertuigen botsten vervolgens tegen de vangrail aan. Een bestuurster is nagekeken, de andere bleef ongedeerd. Door het ongeval liepen beide auto's flinke schade op en ook de vangrail raakte fors beschadigd.

Het is het zoveelste ongeval op deze plek in de inmiddels bekende 'glibberbocht' op het knooppunt. Met name als het regent vliegen er regelmatig mensen uit de bocht.

Vanwege de spoedreparatie van de vangrail bleef de rechterrijstrook nog enige tijd afgesloten. Ook moest het wegdek worden gereinigd met de ZOAB-cleaner.


Locatie 3 reacties 3.562x

Reacties (3)

JeffreyDinsdag 02 mei 2017 – 13:04
Het probleem bij die bocht is als je te hard over het viaduct rijd met name over die rooster. Deze liggen net iets hoger dan het asfalt waar door de auto soms van z'n plek komt (de voorwielen) en dan kun je snel de controle kwijt zijn. Althans dat is mijn idee rij er 5 dagen per week door die bocht. Maar goed er staan ook niet voor niks advies snelheid 80.

GerritDinsdag 02 mei 2017 – 16:34
Het "probleem" zit altijd bij de bestuurder van het voertuig. Ook al heb je een dikke bak onder je kont en doe je of jou niks kan overkomen, dan komt er moment dat je een koekje van eigen deeg krijgt. Met 70km of 80km p/u door deze bocht lukt goed, waarom dan deze bocht met 100km p/u te nemen. Waarom? Welke tijdwinst levert deze bocht op Met 100km p/u ipv 70 of 80km p/u? Nou, 10 seconden? 8 seconden? Vast niet meer.

@jeffreyDinsdag 02 mei 2017 – 19:01
dit ongeluk gebeurde dus voor dat rooster ....
idd 80 maar dan moet je wel goed kunnen rijden (sturen)
volgens mij zijn het ook mensen die daar dus niet vaak komen.
als je 80 mag dat is dus wel de maximale snelheid daar he
zelf ga ik er met 70 door en met regen of vorst 60


In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Hattemerbroek:

Oud pand Hostellerie Vogelesangh nu wel ten prooi gevallen aan vlammen: uitslaande brand Hanesteenseweg Hattemerbroek
Weekendwerk A28 afslag Wezep-Hattemerbroek afgerond: liggers nieuw viaduct succesvol ingehesen
Brand in dak rietgedekte woning Voskuilersteeg Hattemerbroek
Het weer in Wezep
Bewolkt 8,8°C
ZZO 11,2km/h
2,2mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier