Nieuwsarchief

Gewonde en zware schade na aanrijding met wild zwijn en bomen Kamperweg Heerde

Een automobilist is vrijdagochtend rond half zes gewond geraakt bij een aanrijding met een groot zwijn op de Kamperweg bij Heerde. De bestuurder kwam vanuit de richting van Heerde toen ter hoogte van de crossbaan een groot wild zwijn overstak. De bestuurder kwam in botsing met het wilde zwijn en is toen vermoedelijk uit een schrikreactie naar links gereden. De auto kwam naast de weg in botsing met meerdere bomen. De bestuurder kon zelf uit zijn auto komen en een voorbijganger heeft eerste hulp verleend totdat de hulpdiensten er waren.

De bestuurder is met onder andere een flinke hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. Het wilde zwijn heeft de aanrijding niet overleefd. Een wild BOA van provincie Gelderland is ter plaatse gekomen om het wilde zwijn af te voeren.

De auto raakte door de aanrijding met de bomen zwaar beschadigd. Vooral de rechter voorzijde heeft een flinke klap opgelopen door de bomen. Bergingsbedrijf Wolves kwam ter plaatse om de auto te bergen.

De politie en de wild BOA van de provincie raden bestuurders aan om bij dreigende aanrijdingen met wild in bebost gebied nooit uit te wijken. De schade van een aanrijding met wild is natuurlijk groot, maar de schade en de kans op letsel bij een aanrijding met een boom is vele malen groter.

Het ongeval op de Kamperweg was al de tweede aanrijding met wild op de Kamperweg deze nacht. Rond half vijf vond er eveneens een aanrijding plaats met twee wilde zwijnen. Hierbij was de schade minder groot en vielen er ook geen gewonden, maar ook deze twee zwijnen overleefden de klap niet. Ten tijde van de hulpverlening bij het ongeval waar de auto tussen de bomen terecht was gekomen liepen enkele honderden meters verderop nog steeds zwijnen over de weg.


Locatie Reageren 7.795x


Al meer dan 90 bezoekers hebben een donatie gedaan! Kan ik ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Heerde:

Fietser gewond op Jaagpad bij Heerde
Veel schade bij ongeval met vrachtwagens op de A50 bij Heerde
45-jarige zoon aangehouden na vondst overleden 66-jarige vrouw in woning Heerde
Het weer in Wezep
Bewolkt 2,1°C
O 7,9km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
Al meer dan 90 bezoekers hebben een donatie gedaan. Kan ik ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
[Politie 22:04.06] Aanrijding Letsel N309 - Zuiderzeestraatweg Oost Elburg
Vrijdag 27 november 2020 - 22:04
Nieuws: Auto gelanceerd en over de kop op de Geldersedijk bij Hattem - https://t.co/5RBLoBEwJf (foto's & video) https://t.co/hbftZ7pzzr
Vrijdag 27 november 2020 - 21:47
[Politie 17:42.50] Aanrijding Letsel Ierstweg Hattem
Vrijdag 27 november 2020 - 17:43
[Politie 12:10.43] Aanrijding Letsel N309 - Eperweg 't Harde
Vrijdag 27 november 2020 - 12:11
@Geert___H En toch blijft het treintje rijden. En qua veiligheid niet beter als je tussen twee vrachtwagens in beland.
Vrijdag 27 november 2020 - 10:46
Even afgezien van of je nou voor meer asfalt of meer spoor bent, het blijft bizar dat het bij projecten in ons deel van het land zoveel moeite lijkt te kosten om gefinancierd te krijgen vanuit de landelijke overheid. N50, N35, Lelylijn, etc.
Vrijdag 27 november 2020 - 10:42
Van een weg waar je met 75-80km/h achter een vrachtwagen aanhobbelt en nauwelijks inhaalmogelijkheden hebt naar een 100km/h waar je 80km/h rijdt achter een vrachtwagen waarbij de inhaalmogelijkheden bij bv Heino vervallen. Vanwaar het feestje? ???? https://t.co/IQaVrtlNt2
Vrijdag 27 november 2020 - 10:40
[Brandweer 09:00.57] P 2 BON-01 Stank/hind. lucht (meting) Heikamp Wezep 066641
Vrijdag 27 november 2020 - 09:01