Nieuwsarchief

Blok met woningen verwoest door grote brand in Epe

Een blok met rijtjeswoningen aan de Klimtuin in Epe is in de nacht van maandag op dinsdag door een grote brand verwoest. In totaal 4 woningen werden door de brand verwoest: de twee hoekwoningen liepen forse rook- en waterschade op bij de brand, de twee middelste woningen zijn door de brand in de as gelegd. De brandweer kreeg rond kwart over twee een melding binnen van een brand bij een carport bij een van de woningen. Brandweer Epe was kort daarvoor (rond kwart voor twee) gealarmeerd voor een andere schuurbrand iets verderop. Bij aankomst van het eerste blusvoertuig was de brand al overgeslagen naar de woning. De brand was fel: de brandweer kon niet voorkomen dat de brand zich verder uitbreidde naar de naastgelegen woning.

Alle bewoners van de woningen konden op tijd hun huizen verlaten. Enkele personen zijn door ambulancepersoneel nagekeken vanwege rookinhalatie, maar niemand hoefde mee naar het ziekenhuis voor zover nu bekend. De brandweer schaalde de brand op naar 'grote brand', diverse korpsen uit de regio kwamen ondersteuning bieden. In eerste instantie was de brand uitslaand bij de carport, vervolgens kreeg de brandweer grip op de situatie. Korte tijd later nam de rookontwikkeling plotseling fors toe op de zolderverdieping van een van de woningen. Kort daarop sloegen de vlammen opnieuw uit de woning. Er werd verder opgeschaald naar 'zeer grote brand', waardoor nog meer brandweervoertuigen ter plaatse kwamen. De brandweer heeft bij meerdere woningen binnenaanvallen uitgevoerd, bij de hoekwoningen was dat mogelijk, maar bij de middelste twee woningen was dat op een gegeven moment niet meer verantwoord, onder andere in verband met instortingsgevaar.

Hoe de brand is ontstaan is op dit moment nog niet bekend. De brandweer zal samen met de politie onderzoek gaan doen naar de oorzaak van de brand. Brandstichting wordt niet uitgesloten, maar het is nog te vroeg om die conclusie te trekken. In de nacht van zondag op maandag ging er in Epe ook al een schuur in vlammen op rond hetzelfde tijdstip dat afgelopen nacht ook brand uitbrak. In totaal zijn er drie (schuur)branden in Epe geweest in twee nachten tijd. Mensen die mogelijk informatie hebben of getuigen zijn geweest van verdachte situaties kunnen de politie bellen via 0900-8844.

De gemeente zal samen met stichting Salvage onderdak regelen voor de getroffen bewoners.


Locatie Reageren 4.901x

100 donaties in 2020, waarvoor dank! Kan ik in 2021 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Epe:

Fietsster zwaargewond bij aanrijding met automobilist N309 Elburgerweg - Zuidweg Epe
Opnieuw ravage bij ongeval op beruchte kruising De Meent in Epe
Politieachtervolging eindigt in ongeval bij Epe: meerdere aanhoudingen
Het weer in Wezep
Bewolkt 18,1°C
N 3,2km/h
16,4mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
100 donaties in 2020, waarvoor dank! Kan ik in 2021 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
@Talpaweer 16,4mm in Wezep op de Noord Veluwe
Zondag 25 juli 2021 - 19:59
RT @RobertSlagter Over eigen spoor met de eerste passagiertrein van @ArrivaBlauwnet vanaf station Zwolle door de dive under onder het spoor naar Meppel door! Fraai project van @ZwolleSpoort @ProRail en @NoorderSpoort ! https://t.co/Vu9TIKYcN3
Zaterdag 24 juli 2021 - 07:13
@010fotograaf @mediamannetje Het geeft het zo toch een apart sfeertje, haast CSI achtig. Bijzonder!
Zaterdag 24 juli 2021 - 05:22
Nieuws: Felle brand verwoest auto Kalmiastraat Wezep - https://t.co/A5wMrYI5MW (foto's & video) https://t.co/pm9Xw5MypY
Zaterdag 24 juli 2021 - 05:22
RT @POL_ZwolleNoord Rond 3.45 uur melding van een steekpartij in de #Aalanden. Bleek ter plaatse niets aan de hand. Melder had valse melding gedaan. Had vannacht en ook de nachten ervoor ook al voor overlast gezorgd en werd zodoende aangehouden #politie #Zwolle https://t.co/9NhMuEMHuT
Zaterdag 24 juli 2021 - 05:09
@010fotograaf Bijzondere verlichting zo bij het onderzoek.
Zaterdag 24 juli 2021 - 04:54
Melding autobrand Kalmiastraat Wezep, auto door felle brand verwoest. Brandweer heeft de brand geblust met schuim. Oorzaak nog onbekend.
Zaterdag 24 juli 2021 - 04:03
Melding steekincident Scheldelaan Zwolle: niks aangetroffen, loos alarm? @POL_Zwolle
Zaterdag 24 juli 2021 - 04:01
Nieuws: Tweede autobrand in week tijd in Zwolle: wederom vermoeden van brandstichting - https://t.co/R9q3wZJYDP (foto's & video) https://t.co/FK3KRs4R44
Zaterdag 24 juli 2021 - 00:57
RT @ProRail In Horst aan de Maas hebben we een overweg gesloten voor gemotoriseerd vervoer. https://t.co/SVV7XMbnBz
Vrijdag 23 juli 2021 - 18:32