Nieuwsarchief

Rijkswaterstaat gaat onderzoek doen naar matrixborden op knooppunt Hattemerbroek

Rijkswaterstaat heeft afgelopen week in een brief gereageerd op het verzoek tot het plaatsen van extra matrixborden op knooppunt Hattemerbroek. Begin vorige maand stuurde ik een brief naar Rijkswaterstaat met daarin een uitleg over de gevaarlijke situatie in de verbindingsboog van de A28 vanaf Zwolle naar de A50 richting Hattem.

In de brief van Rijkswaterstaat valt uit de antwoorden op te maken dat men onderzoek gaat doen naar de plaatsing van matrixborden. Rijkswaterstaat erkent dat er door het toegenomen aantal ongevallen mogelijk matrixborden nodig zijn. Eerder was er geen aanleiding om het matrixbordensysteem te 'herijken' (kijken of iets aan de normen voldoet), maar men ziet daar nu wel aanleiding toe. De uitgebreide brief die ik opgestuurd heb zal bij het onderzoek gebruikt worden. Wanneer de uitkomsten van het onderzoek bekend zijn, zal Rijkswaterstaat deze delen. Een woordvoerder van Rijkswaterstaat liet maandagochtend tegenover een verslaggeefster van RTV Oost nog weten dat er in ieder geval serieus onderzoek gedaan wordt en dat de kans dat er extra matrixborden komen vrij groot is, maar dat dit nog niet vast staat.

Ook gaat Rijkswaterstaat in de brief nog in op de stroefheid van de bocht. Uit recente stroefheidsmetingen die in maart 2017 zijn uitgevoerd zou zijn gebleken dat de bocht nog aan de stroefheidsnormen voldoet, maar dat dit wel aan de minimale kant is. Sinds maart 2017 zijn het aantal ongevallen echter wel toegenomen en dat is ook opgevallen bij Rijkswaterstaat. Ze kondigen maatregelen aan, de eerste maatregel is het plaatsen van borden met 'Max 70km/h slipgevaar bij nat wegdek'. Welke maatregelen er nog meer volgen, staat niet in de brief.

Wordt vervolgd!

Hieronder de videoreportage van vanochtend gemaakt door RTV Oost:


 

1 reactie 1.072x

Reactie (1)

Hendrik.Woensdag 15 november 2017 – 18:30
Geachte Stefan Verkerk.
Jij weet toch ook wel als jij met gepaste snelheid met jou Peugeot door de verbindingsboog rijd is hij prima te rijden ook met regen wel.
Ik ben daar nog nooit uitgegaan maar pas mijn snelheid dan ook aan.
Met droog weer kan je er sneller doorheen als met regen maar je moet daar je snelheid wel aanpassen want er kan ook plotseling zand op de weg liggen.


100 donaties in 2020, waarvoor dank! Kan ik in 2021 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Hattemerbroek:

Een vergelijking tussen de oude oranje en nieuwe witte wegverlichting op de A50 en A28
Werkzaamheden aan verlichting A28 begonnen: de verandering in beeld
Het weer in Wezep
Regen 4,1°C
NO 14,4km/h
9,4mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
100 donaties in 2020, waarvoor dank! Kan ik in 2021 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
@alarmermelo @Hammetje87 Als ik het goed heb (en ook goed zie op de porto) heeft elke ambu zijn eigen gesprekskanaal.
Vrijdag 09 april 2021 - 22:23
[Brandweer 20:09.43] P 2 BON-13 BR nacontrole N763 - Kamperstraatweg Kamperveen 066741
Donderdag 08 april 2021 - 20:09
@thomasbruning @IntoBits En dat terwijl de @Kon_Marine het zelf wel aankondigt als ‘nieuws’. Merkwaardige gang van zaken weer als het zo ‘geheimzinnig’ is. https://t.co/e2y7bo5ruG
Donderdag 08 april 2021 - 18:59
RT @POL_TVRotterdam Nog steeds in de ergernissen top-5 en niet alleen ergerlijk maar ook nog eens gevaarlijk: onnodig links rijden. We controleren er de komende weken extra op! Op de snelweg bedraagt de boete €150,-. U kunt op kenteken worden bekeurd, maar laat het niet zover komen. Rijd rechts! https://t.co/a8kuBSMpbY
Woensdag 07 april 2021 - 22:29
@RWSverkeersinfo A28 Re 86,7 voorwerpen op kantstreep middenberm/rijstrook 1
Woensdag 07 april 2021 - 16:27
RT @Talpaweer Zo, op sommige plaatsen in Gelderland is het echt volop wit, lokaal ligt er ruim 5 cm. In Zuid-Limburg kan nog wat meer vallen komende uren, in de heuvels 8 cm. #sneeuw #april https://t.co/qKpWRCTmei
Woensdag 07 april 2021 - 07:06
[Politie 17:20.42] Aanrijding Letsel Eperweg Heerde
Dinsdag 06 april 2021 - 17:20
Nieuws: Spekgladde weg door hagelbui: bestuurster met auto in sloot Zuiderzeestraatweg Oldebroek - https://t.co/Y9xzSIZWWG (foto's & video) https://t.co/VoDWGUdSqN
Dinsdag 06 april 2021 - 08:51