Veel bomen en takken begeven het onder het gewicht van de sneeuw: afgesloten wegen tot gevolg

Door de zware sneeuwval van de maandagmiddag- en avond in combinatie met de sneeuw die de dagen ervoor gevallen is, hebben veel bomen en takken het begeven op de Noord Veluwe. De brandweerkorpsen op de Noord Veluwe zijn maandagavond uren achtereen in de weer geweest om diverse meldingen van 'stormschade' af te handelen. Onder andere vanuit Wezep, Hattemerbroek, Hattem, Wapenveld, Heerde, Epe, 't Harde, Elburg, 't Loo en Oldebroek kwamen meldingen van omgevallen bomen en afgescheurde takken.

Diverse wegen zijn tijdens dinsdagochtend nog enkele uren afgesloten, omdat men de bomen die omgevallen zijn bij daglicht gaat verwijderen. In het buitengebied bij Oldebroek is onder andere de Bovenstedwarsweg afgesloten, maar ook de N309 tussen 't Harde en Epe is afgesloten tot naar verwachting 10.00u. De (Nieuwe) Zuidweg tussen Heerde en Epe is ook afgesloten vanwege diverse omgevallen bomen.
Reageren 1.708x

Meer recent nieuws uit Wezep:

Auto in de berm bij kopstaart aanrijding op de A28 tussen 't Harde en Wezep
Kettingsbotsing met zes voertuigen op de A28 bij Wezep: snelweg dicht