Nieuwsarchief

Auto tegen vangrail op knooppunt Hattemerbroek, bestuurder aangehouden

De hulpdiensten kregen zondagavond laat rond tien over half twaalf een melding binnen van een verkeersongeval op de A28 op knooppunt Hattemerbroek. Op de parallelrijbaan van de rijbaan richting Zwolle stond een personenauto met schade. De bestuurder liet weten vanaf de N50 vanaf Kampen te zijn gekomen en aan het einde van de verbindingsboog geen ruimte te hebben gekregen van een andere bestuurder. De auto is - gezien de schade - vervolgens tegen de vangrail gebotst.

Aanvankelijk werd er gemeld dat er sprake was van letsel, die informatie kwam vermoedelijk van een passerende automobilist want de bestuurder zelf had de hulpdiensten niet gebeld. Al snel bleek dat er van verwondingen geen sprake was, zodoende konden de brandweer van Wezep en de ambulance vanuit Zwolle weer retour. De politie heeft de bestuurder van de personenauto aangehouden na een blaastest. De man is door de politie meegenomen naar het politiebureau in Zwolle.

Bergingsbedrijf Stouwdam is ter plaatse gekomen om de auto te bergen. De eerste politieauto nam de bestuurder van de auto mee naar het politiebureau, de andere politieauto kreeg een dringende melding elders. Zodoende was er verder geen hulpdienst meer ter plaatse om het ongeval te beveiligen. Na overleg met de verkeerscentrale van Rijkswaterstaat heeft de berger toestemming gekregen om de auto te bergen zonder beveiliging, mede omdat de weginspecteur van Rijkswaterstaat nog een aanrijtijd had van minstens 30 minuten.
Locatie Reageren 2.794x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Hattemerbroek:

Laatste puntjes op de 'i': nieuwe aansluiting A28 Wezep - Hattemerbroek vanaf nacht vrijdag op zaterdag open
Vertraging door ongeval op de A28 bij Hattemerbroek
Oud pand Hostellerie Vogelesangh nu wel ten prooi gevallen aan vlammen: uitslaande brand Hanesteenseweg Hattemerbroek
Het weer in Wezep
Bewolkt 2,6°C
N 0,0km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier