Nieuwsarchief

Vrachtwagen in middenberm bij ongeval op de A50 bij Heerde

Een vrachtwagenchauffeur is zaterdagmiddag met zijn combinatie in de middenberm terecht gekomen op de A50 bij Heerde. Het ongeval gebeurde omstreeks tien over twaalf op de rijbaan richting Apeldoorn. Vlak voor afslag Heerde kwam de chauffeur rechts van de weg in de berm terecht. Hij reed een stuk omhoog het talud met heide op, waarna de combinatie weer naar beneden ging en bijna haaks op de weg richting de middenberm ging. Daar klapte de vrachtwagen op de vangrail en kwam uiteindelijk (en gelukkig) tot stilstand. De chauffeur is door ambulancepersoneel naar het ziekenhuis overgebracht. Het is niet bekend welk letsel de bestuurder overhield aan het ongeval of dat er sprake is geweest van een onwelwording.

Vanwege het ongeval moest de A50 richting Apeldoorn afgesloten worden. Het verkeer dat ingesloten raakte tussen de afsluiting en het ongeval kon lange tijd nog langs de vrachtwagen rijden, half over de vluchtstrook en half door de berm. Er moest een telescoopkraan ter plaatse komen om de vrachtwagen op te tillen van de vangrail af. Als er zonder kraan zou worden gelierd, zou de dieseltank mogelijk lek raken. In eerste instantie was het plan om alle voertuigen die nog in de file stonden voorbij het ongeval te laten voordat de berging zou starten, maar er speelde een ander probleem: de vrachtwagens die ook half door de berm moesten begonnen steeds verder weg te zakken in de berm. Men wilde niet het risico lopen dat er (zwaarbeladen) vrachtwagens vast kwamen te zitten in de berm. Bergingsbedrijf Stouwdam heeft daarom de berging in opdracht van Rijkswaterstaat al eerder uitgevoerd dan dat de file was weggewerkt.

Nadat de vrachtwagen geborgen was en van de snelweg was gehaald kon de rechterrijstrook weer vrijgegeven worden. Daarna kon gestart worden met de reparatie van de vangrail in de middenberm. Hiervoor is nog enkele uren langs de linkerrijstrook afgesloten geweest. Ook is er nog een veegwagen ter plaatse gekomen om de vluchtstrook te reinigen.

Door de afsluiting van de A50 tussen knooppunt Hattemerbroek en Heerde moest het verkeer omrijden via de A28. Hierdoor ontstonden er flinke vertragingen op de A28 vanaf Zwolle-Zuid tot aan afslag Wezep en op de binnenwegen tussen Wezep en Heerde.


Locatie Reageren 2.439x


Al ruim 30 bezoekers hebben een donatie gedaan! Kan ik ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Heerde:

80-jarige fietser overleden na aanrijding Molenweg Heerde
Fietser zwaargewond bij ongeval op de Molenweg in Heerde
Forse schade bij aanrijding met een edelhert op de Kamperweg bij Heerde
Het weer in Wezep
30,0°C
N 3,2km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
Al meer dan 30 bezoekers hebben een donatie gedaan. Kan ik ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
RT @POL_Gelderland UPDATE: vanmiddag is op het politiebureau een 77jr. man uit Epe verhoord als verdachte van het ongeval. Dankzij tips van getuigen is het voertuig en de bestuurder getraceerd. Ook met het slachtoffer/aangever is vandaag nog gesproken. Hiermee wordt de berichtgeving afgerond. ^JA https://t.co/XL2hzKd1Gh
Vrijdag 07 augustus 2020 - 17:12
@JulienOtten98 Prima te doen, druk in de trein maar de Sprinter van net zat niet vol. De VIRM die net aankwam zat wel voller.
Vrijdag 07 augustus 2020 - 12:09
@frans_welkamp Bij het CBR, met zo’n examinator.
Vrijdag 07 augustus 2020 - 11:23
RT @adrm1984 @pieter_baas @Stefanuzz Seinen om aan te geven dat je wil inhalen mag conform het Verdrag van Wenen, dat geratificeerd is door Nederland. Daar kun je van vinden wat je wilt, maar het is toegestaan. Onnodig links rijden echter niet.
Vrijdag 07 augustus 2020 - 10:03
@pieter_baas 120km/h (na 19.00u), voorheen 130km/h. Ik reed in echte kilometers ±125-130km/h (op de snelheidsmeter is dat 130-135km/h) ongeveer denk ik. Auto’s voor mij zullen als ik het inschat zo’n 105-115km/h gereden hebben, sowieso onder de Vmax.
Donderdag 06 augustus 2020 - 23:48
@pieter_baas Groot licht gebruik ik ook liever niet, uiterst middel en inderdaad intimiderend soms. Maar als je goed spiegelt, is het overduidelijk dat er verkeer aan komt. Die auto’s hadden al lang en breed op rijstrook 2 moeten zitten, dan hoef je niet te schrikken.
Donderdag 06 augustus 2020 - 23:44
@dicktheboss Klopt, wachtte totdat alles achter mij weg was om dan naar rechts te gaan. Alleen die quad en BMW had ik vanaf links niet op mijn kruising verwacht (ze reden rondjes op dat stuk zag ik later op de dashcam terug).
Donderdag 06 augustus 2020 - 23:38