Nieuwsarchief

Vrachtwagen in middenberm bij ongeval op de A50 bij Heerde

Een vrachtwagenchauffeur is zaterdagmiddag met zijn combinatie in de middenberm terecht gekomen op de A50 bij Heerde. Het ongeval gebeurde omstreeks tien over twaalf op de rijbaan richting Apeldoorn. Vlak voor afslag Heerde kwam de chauffeur rechts van de weg in de berm terecht. Hij reed een stuk omhoog het talud met heide op, waarna de combinatie weer naar beneden ging en bijna haaks op de weg richting de middenberm ging. Daar klapte de vrachtwagen op de vangrail en kwam uiteindelijk (en gelukkig) tot stilstand. De chauffeur is door ambulancepersoneel naar het ziekenhuis overgebracht. Het is niet bekend welk letsel de bestuurder overhield aan het ongeval of dat er sprake is geweest van een onwelwording.

Vanwege het ongeval moest de A50 richting Apeldoorn afgesloten worden. Het verkeer dat ingesloten raakte tussen de afsluiting en het ongeval kon lange tijd nog langs de vrachtwagen rijden, half over de vluchtstrook en half door de berm. Er moest een telescoopkraan ter plaatse komen om de vrachtwagen op te tillen van de vangrail af. Als er zonder kraan zou worden gelierd, zou de dieseltank mogelijk lek raken. In eerste instantie was het plan om alle voertuigen die nog in de file stonden voorbij het ongeval te laten voordat de berging zou starten, maar er speelde een ander probleem: de vrachtwagens die ook half door de berm moesten begonnen steeds verder weg te zakken in de berm. Men wilde niet het risico lopen dat er (zwaarbeladen) vrachtwagens vast kwamen te zitten in de berm. Bergingsbedrijf Stouwdam heeft daarom de berging in opdracht van Rijkswaterstaat al eerder uitgevoerd dan dat de file was weggewerkt.

Nadat de vrachtwagen geborgen was en van de snelweg was gehaald kon de rechterrijstrook weer vrijgegeven worden. Daarna kon gestart worden met de reparatie van de vangrail in de middenberm. Hiervoor is nog enkele uren langs de linkerrijstrook afgesloten geweest. Ook is er nog een veegwagen ter plaatse gekomen om de vluchtstrook te reinigen.

Door de afsluiting van de A50 tussen knooppunt Hattemerbroek en Heerde moest het verkeer omrijden via de A28. Hierdoor ontstonden er flinke vertragingen op de A28 vanaf Zwolle-Zuid tot aan afslag Wezep en op de binnenwegen tussen Wezep en Heerde.


Locatie Reageren 2.213x

Het nieuws als eerste op je telefoon gepusht? Volg mij via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Heerde:

File door aanrijding met twee auto's op de A50 bij Heerde
Fietser gewond bij ongeval Kamperweg Heerde
58-jarige man uit Heerde overleden na bedrijfsongeval Sprengenweg Heerde
Het weer in Wezep
Regen 10,6°C
ZW 25,9km/h
2,4mm
Weerstation Wezep
@Stefanuzz
@EdAldus Overlast door dieren (Sam’s kip) ????
Zondag 08 december 2019 - 10:28
RT @BJBouwmeester Het gebeurt niet vaak dat je zelfs eerder dan de Brandweer en ambulance ter plekke bent.... #gasexplosie #Coevorden https://t.co/BHWQoYlFV1
Zaterdag 07 december 2019 - 15:22
RT @VRDrenthe Na een #explosie in een grillroom aan de Sallandsestraat in #Coevorden is een deel van het pand ingestort. Het is nog onduidelijk of er slachtoffers zijn. Hulpverleningsdiensten zijn aanwezig. Woordvoerder VRD gaat ter plaatse. Volg dit account voor meer info. #Grip1
Zaterdag 07 december 2019 - 15:21
@MartijnFSnl @dicktimmerman @RWSverkeersinfo Gelukkig staan ze te flitsen inderdaad, als je maar niet te hard rijdt is het veilig ????????
Zaterdag 07 december 2019 - 11:10
Nieuws: Voetganger gewond bij ongeval op zebrapad N309 Eperweg 't Harde - https://t.co/p0kAdTeHb6 (foto's) https://t.co/855eUCV9Uy
Zaterdag 07 december 2019 - 00:01
@andrevandervegt Mooie prestatie André! ???? Ook een erg mooi project!
Vrijdag 06 december 2019 - 22:54
@RWSverkeersinfo @dicktimmerman Precies, maar we kunnen natuurlijk wel inspiratie opdoen in het buitenland en eventueel kijken wat oplossingen zouden kunnen zijn op daadwerkelijke problemen hier in NL. We hoeven niet altijd het wiel opnieuw uit te vinden. ????
Vrijdag 06 december 2019 - 21:44
@RWSverkeersinfo @dicktimmerman Ik zie het probleem ook niet. In andere landen zie je ook geen doorgetrokken streep als streep tussen rijbaan en vluchtstrook en daar rijden ook geen honderden auto’s over de vluchtstrook. Voorbeeldje van de A6 in Frankrijk: https://t.co/DKbmq1CKng
Vrijdag 06 december 2019 - 21:31