Nieuwsarchief

Gewonde bij ongeval auto tegen vangrail A50 Epe

Op de A50 bij Epe is vrijdagavond laat een automobilist gewond geraakt. Het ongeval gebeurde omstreeks kwart over elf op de rijbaan richting Apeldoorn. Door nog onbekende oorzaak verloor de bestuurder de macht over het stuur en is in de middenberm tegen de vangrail gebotst. De auto raakte daarbij zwaar beschadigd. De bestuurder is gewond naar het ziekenhuis overgebracht. Naar verluidt moest de politie ook mee naar het ziekenhuis, waarom is nog niet duidelijk.

In de auto zat ook een hond. De puppy was na het ongeval opgevangen door een andere passerende automobilist. Even later heeft de politie het hondje overgenomen en in de politieauto gezet. Het vermoeden bestond dat het (naar schatting) enkele maanden oude hondje een gebroken pootje heeft. De politie heeft een dierenarts ingeseind.

De auto raakte bij het ongeval zwaar beschadigd en moest worden geborgen door bergingsbedrijf Stouwdam. Door het ongeval lagen er veel brokstukken op de weg. De brandweer van Heerde kwam in eerste instantie ter plaatse voor eventuele reddingswerkzaamheden maar al snel bleek dat de bestuurder zelfstandig uit de auto kon komen. De brandweer het de vluchtstrook schoongeveegd zodat deze weer vrijgegeven kon worden. De rijbaan richting Apeldoorn is enige tijd afgesloten geweest voor het verkeer, waardoor file ontstond.

Levensgevaarlijke manoeuvres
Nadat de file verdwenen was ging het verkeer weer op hogere snelheid langs de wegafzetting heen. In eerste instantie wordt de beveiliging bij ongevallen geregeld door de weginspecteur van Rijkswaterstaat. Zijn voertuig dient dan als buffervoertuig. Een automobilist die vlak voor de wegafzetting een vrachtwagen ging inhalen werd kennelijk alsnog verrast door de aanwezigheid van het buffervoertuig en kon ternauwernood de auto van Rijkswaterstaat nog ontwijken.

In gevallen waarbij de afzetting langer duurt wordt vaak een botsabsorber besteld. De aannemer kwam even later ter plaatse en heeft de botsabsorber voor het buffervoertuig van Rijkswaterstaat gezet. Ondanks de aanwezigheid van de duidelijke knipperende pijl leverde het alsnog wat verwarring op.

Kijk en oordeel zelf, zie de tweede video hieronder.


Locatie 1 reactie 1.911x

Reactie (1)

SanderZaterdag 22 september 2018 – 10:05
Sjongejongejonge. Het lijkt wel of sommige mensen rijden met hun ogen in de broekzak. Ik vraag mij af wat de geschiktheid is van deze automobilisten om een voertuig te besturen en hoeveel van dat soort mensen er op de weg zitten. Ze zouden eigenlijk deze mensen van de weg moeten plukken en een onderzoek doen hoe het kan dat iemand zo'n duidelijke pijl mist. Indien nodig kunnen ze deze levensgevaarlijke automobilisten het rijbewijs invorderen. Ik zie zelf ook dagelijks op de weg hoeveel van dat soort mensen rondrijden en dat levert mij bijna rijangst op. Handhaving zie ik echter nooit. Wat mij betreft veel meer videoauto's laten rondrijden en flink handhaven. Hopelijk wordt de weg hiervan een stuk veiliger.


In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Epe:

Politie onderzoekt aantreffen overleden persoon in woning Epe: natuurlijk overlijden
Bestuurder snorscooter gewond bij vermoedelijk eenzijdig ongeval Heerderweg Epe
Dode in woning aangetroffen in Epe, buurtbewoners vermoeden geweldsincident
Het weer in Wezep
Regen 8,4°C
ZZO 14,4km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier