Nieuwsarchief

Twee aanhoudingen in Hattem na schietincident in bos langs Keizersweg bij Hattemerbroek

Het arrestatieteam van de politie heeft zaterdagmiddag vijf personen uit een huis gehaald aan de Azaleastraat in Hattem. Twee mannen uit deze woning zijn door de politie aangehouden en geblinddoekt afgevoerd. De drie andere personen - een man en twee vrouwen - mochten weer terug naar de woning. De inval vond plaats na een schietincident in het bos langs de Keizersweg tussen Wezep en Hattem, ter hoogte van de kruising met de Hanesteenseweg bij Hattemerbroek.

Aan het begin van de middag zou een jager (als onderdeel van het 'wildbeheer') het bos in zijn gegaan. Daar merkte hij twee personen op die aan het schieten waren op een op een groen schietschijf gelijkend voorwerp. Toen de jager op enkele meters genaderd was, zouden de mannen met het (tot nu toe onbekende) wapen geschoten hebben op het voorwerp. De mannen merkten vervolgens op dat de jager ze door had en de mannen zijn toen op de vlucht geslagen. De jager schakelde gelijk hulplijntjes in en zodoende konden de mannen enkele momenten later in het bos nog wel gespot worden. Een verdachte is in een witte auto vertrokken en reed over de Keizersweg richting de A50. Hij vervolgde zijn weg over de Hessenweg richting Hattem. Daar is de witte auto uit het oog verloren door de persoon die de auto achtervolgde. Het kenteken kon daarbij doorgegeven worden aan de politie.

De andere verdachte wist ook te ontkomen uit het bos en kon door de politie niet meer opgespoord worden, ook niet met de inzet van de politiehelikopter. Het signalement van de verdachten werd door meerdere getuigen omschreven als mannen met gewaden met allebei een baard. Een van de mannen zou accentloos Nederlands hebben gesproken.

De politie is in het bos een onderzoek gestart naar aanleiding van de diverse getuigenverklaringen. Daarbij zijn ook speurhonden ingezet en werd korte tijd een stukje van het bospad afgezet. Tegelijkertijd waren er diverse sirenes te horen van hulpverleningsvoertuigen die over de naastgelegen A50 reden. Korte tijd later kwamen er berichten binnen van inwoners in Hattem dat het arrestatieteam gesignaleerd was. Zij verzamelden zich in eerste instantie op twee locaties. Op diverse locaties in de ABC-wijk werden ook door onopvallende politie-eenheden posities ingenomen. Nadat het arrestatieteam de briefing had gehad zijn ze richting de woning gegaan. De personen die in de woning aanwezig waren leken telefonisch in contact te zijn met de politie, waarna men een voor een naar buiten werd gestuurd en met de handen op het hoofd richting het arrestatieteam gepraat. Uiteindelijk werden twee van de vijf personen afgevoerd.

Na de inzet van het arrestatieteam is de recherche de woning in gegaan om sporenonderzoek te doen. De drie personen die (in eerste instantie) niet mee hoefden naar het bureau mochten terug naar de woning.

De politie heeft in een persbericht bevestigd dat de inval van het arrestatieteam naar aanleiding van het schietincident in het bos tussen Wezep en Hattem was.


Locatie Reageren 5.941x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Hattemerbroek:

Laatste puntjes op de 'i': nieuwe aansluiting A28 Wezep - Hattemerbroek vanaf nacht vrijdag op zaterdag open
Vertraging door ongeval op de A28 bij Hattemerbroek
Oud pand Hostellerie Vogelesangh nu wel ten prooi gevallen aan vlammen: uitslaande brand Hanesteenseweg Hattemerbroek
Het weer in Wezep
Bewolkt 6,6°C
N 0,0km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier