Nieuwsarchief

Leegstaande rietgedekte woning uitgebrand Hoofdstraat Epe

Een leegstaande rietgedekte woning aan de Hoofdstraat in Epe is in de nieuwjaarsnacht ten prooi gevallen aan de vlammen. De brand werd iets na vijf uur bij de brandweer gemeld. De brandweer van Epe kreeg bij het bestrijden van de brand assistentie van de korpsen van Oene, Elburg, Nunspeet en Welsum. Het rietgedekte dak van het pand stond bij aankomst van de brandweer aan de achterzijde al in brand. De brandweer heeft er voor gekozen om de woning grotendeels gecontroleerd te laten uitbranden en om een minimale hoeveelheid water te gebruiken. Wel hebben ze er voor gezorgd dat het aangebouwde gedeelte behouden kon blijven. Omliggende panden en percelen hebben geen gevaar gelopen.

Tijdens het openbreken van een afgetimmerd raam heeft een brandweerman een object op zijn schouders gekregen dat van het schuine dak af viel. De brandweerman is ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld, omdat hij pijnklachten had. Desondanks liep de brandweerman geen letsel op. Hij kon later op de dag gelukkig alweer mee op de uitruk.

Vanwege de rookontwikkeling en de toevoerslangen voor de watervoorziening die over de Hoofdstraat waren gelegd was de weg enige tijd afgesloten voor het verkeer. Het vermoeden bestaat dat de oorzaak te wijten is aan brandstichting.


Locatie Reageren 449x


Het nieuws als eerste op je telefoon gepusht? Volg mij via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Epe:

Kettingbotsing door overstekend paard op de N309 Tongerenseweg bij Epe
57-jarige man aangehouden voor brandstichting grote heidebrand bij Epe
Auto op zijn zijkant en aanhanger met auto over de kop op A50 bij Epe
Het weer in Wezep
Bewolkt 26,4°C
NNW 6,5km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
@Stefanuzz
Nieuws: Auto slaat over de kop op de A50 bij Hattem - https://t.co/jE1DqlxRv3 (foto's) https://t.co/4KnOfXuLWM
Dinsdag 18 juni 2019 - 16:47
@EilanderDY Ja dat zagen wij ook vanaf de A50. De politie heeft de meldkamer gevraagd of er wat bekend was, maar we hebben er niks meer van gehoord.
Dinsdag 18 juni 2019 - 16:07
Een ongeval op de A50 tussen knooppunt Hattemerbroek en de afrit Hattem. Flinke filevorming. Naar het schijnt meerdere auto’s betrokken met flink wat schade. Ik ben bijna ter plaatse. Verkeer A28 Zwolle -> A50 Apeldoorn kan beter omrijden via N309 ‘t Harde -> Epe.
Dinsdag 18 juni 2019 - 15:07
[Politie 14:57.20] Aanrijding Letsel A50 Li 237,0 Hattem
Dinsdag 18 juni 2019 - 14:58
[Politie 14:56.44] Aanrijding Letsel A50 Li 237,2 Hattem
Dinsdag 18 juni 2019 - 14:57
Nieuws: Dode bij ongeval op de N50 bij Kampen - https://t.co/vm9Gh1uuKr (foto's & video) https://t.co/INYi6Xb898
Dinsdag 18 juni 2019 - 14:30
@dicktimmerman @MartijnFSnl Nieuwe inzichten, andere dingen die ik ter plaatse tot nu toe gehoord had. De nieuwe inzichten zullen voorgelegd worden aan voorlichting van de politie, zodra er bevestiging is komt het vast naar buiten.
Dinsdag 18 juni 2019 - 11:17
@MartijnFSnl Nee het publiceren van auto’s lijkt mij verder ook geen enkel punt. Maar de timing van plaatsing ten opzichte van identificatie van het slachtoffer / in kennis stellen familie is altijd een discussiepunt
Dinsdag 18 juni 2019 - 10:50
Ontzettend triest ongeval op de N50 bij Kampen vanochtend dus, waarbij de discussie over de veiligheid direct weer oplaait. Maar om enige nuance aan te brengen: dit lijkt de oorzaak: een afgebroken trekhaak waarbij de geladen aanhanger frontaal op de tegenliggen klapte. https://t.co/DENhgaxAcQ
Dinsdag 18 juni 2019 - 10:37