Nieuwsarchief

Leegstaande rietgedekte woning uitgebrand Hoofdstraat Epe

Een leegstaande rietgedekte woning aan de Hoofdstraat in Epe is in de nieuwjaarsnacht ten prooi gevallen aan de vlammen. De brand werd iets na vijf uur bij de brandweer gemeld. De brandweer van Epe kreeg bij het bestrijden van de brand assistentie van de korpsen van Oene, Elburg, Nunspeet en Welsum. Het rietgedekte dak van het pand stond bij aankomst van de brandweer aan de achterzijde al in brand. De brandweer heeft er voor gekozen om de woning grotendeels gecontroleerd te laten uitbranden en om een minimale hoeveelheid water te gebruiken. Wel hebben ze er voor gezorgd dat het aangebouwde gedeelte behouden kon blijven. Omliggende panden en percelen hebben geen gevaar gelopen.

Tijdens het openbreken van een afgetimmerd raam heeft een brandweerman een object op zijn schouders gekregen dat van het schuine dak af viel. De brandweerman is ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld, omdat hij pijnklachten had. Desondanks liep de brandweerman geen letsel op. Hij kon later op de dag gelukkig alweer mee op de uitruk.

Vanwege de rookontwikkeling en de toevoerslangen voor de watervoorziening die over de Hoofdstraat waren gelegd was de weg enige tijd afgesloten voor het verkeer. Het vermoeden bestaat dat de oorzaak te wijten is aan brandstichting.


Locatie Reageren 427x


Het nieuws als eerste op je telefoon gepusht? Volg mij via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Epe:

57-jarige man aangehouden voor brandstichting grote heidebrand bij Epe
Auto op zijn zijkant en aanhanger met auto over de kop op A50 bij Epe
Automobilist (licht)gewond bij botsing met bomen N795 Soerelseweg Epe
Het weer in Wezep
Zonnig 19,3°C
ZW 11,2km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
@Stefanuzz
[Politie 19:09.56] Aanrijding Letsel Oude Bleeksweg Elburg
Woensdag 22 mei 2019 - 19:09
Goedemorgen! De Kameel rijdt vandaag voor de spoorwensdagen een rit door Nederland, net als gisteren. Voor @treinreiziger rij ik mee van Utrecht tot Zwolle om zo een kleine sfeerreportage te maken. https://t.co/4cc5DHqKnS
Woensdag 22 mei 2019 - 09:25
@VNOGregio Lastgeving = aanwijzing
Dinsdag 21 mei 2019 - 15:28
@StephanVanLoon Haha ohja… daar had ik even overheen gekeken. Nou bij deze haha.
Maandag 20 mei 2019 - 22:22
@StephanVanLoon 19.10u Kampen-Zuid > Drontermeertunnel… dat ben jij dan niet. https://t.co/vMXfoVe6cz
Maandag 20 mei 2019 - 22:18
In de Verenigde Staten nu een grote kans op flinke tornado’s in Texas en Oklahoma. Prachtige live verslaggeving op KFOR met een helikopter en radarbeelden. Live via: https://t.co/Dlda1PMxVt https://t.co/Q7XstrvHe8
Maandag 20 mei 2019 - 21:54