Nieuwsarchief

Woning onbewoonbaar door brand Zuiderzeestraatweg Wezep

Een woning aan de Zuiderzeestraatweg in Wezep is in de nacht van woensdag op donderdag onbewoonbaar geworden door een brand die vermoedelijk woensdagavond al ontstaan is. De bewoners van de woning gelegen aan de Zuiderzeestraatweg tussen de kruising met de Ruitersveldweg en de rotonde met de Veluwelaan hadden woensdagavond rond 23.00u al een branderige lucht waargenomen maar konden op dat moment niks opvallends in de woning vinden. Ze gingen naar bed, maar rond vijf voor half twee 's nachts werd er alsnog een brand ontdekt. Er was brand ontstaan in de houten vloer rondom het schoorsteenkanaal. Terwijl de bewoonster 112 belde, ging haar man met een tuinslang nog een bluspoging ondernemen.

Bij aankomst van de brandweer van Wezep was er sprake van rookontwikkeling die naarmate de tijd vorderde steeds meer in dikte toenam. De hoogwerker van brandweer Zwolle was ook direct meegealarmeerd. De aanvalsploeg is direct de woning in gegaan en heeft onder andere in de woonkamer het plafond gesloopt zodat men bij de brandhaard kon komen. Met behulp van de hoogwerker is een inspectie gedaan van de buitenkant van de woning. Met de warmtebeeldcamera bleek echter dat er geen verhoogde temperaturen waargenomen konden worden rond het dak. Tegelijkertijd nam de rookontwikkeling wel fors toe.

De Officier van Dienst van de brandweer (OvD-B) kwam vervolgens ter plaatse en na korte tijd is in overleg met de bevelvoerder van de eerste tankautospuit gekozen om een extra tankautospuit op te roepen. De opschaling 'middelbrand' werd ingezet waardoor er naast de extra tankautospuit ook de tankwagen van brandweer Hattem en het Watertransportsysteem (WTS-500) van brandweer Wapenveld werden opgeroepen. Toen deze voertuigen aankwamen was de rookontwikkeling al weer afgenomen. Brandweer Hattem heeft met de blusploeg ondersteuning geboden aan brandweer Wezep. De tankwagen van Hattem heeft voor wat extra water gezorgd. De inzet van brandweer Wapenveld bleek verder niet nodig.

De woning is door de brand onbewoonbaar geworden. De schade door het vuur zelf bleef grotendeels beperkt tot het plafond en de vloer, de rest van de woning stond volledig vol met rook. Stichting Salvage is ter plaatse gekomen namens de verzekering om de bewoners te helpen met het afhandelen van de brand. Ook de Officier van Dienst Bevolkingszorg (OvD-BZ) is ter plaatse gekomen om ondersteuning te bieden aan de bewoners. Team Brandonderzoek (TBO) van de brandweer zal onderzoek doen naar het ontstaan van de brand.


Locatie Reageren 4.392x


Het nieuws als eerste op je telefoon gepusht? Volg mij via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Wezep:

Brandweer voorkomt dat boom op woning valt Heidehoeksweg Wezep
Ernstige mishandeling in woning Koolzaadakker Wezep, politie zoekt getuigen
Auto raakt van de weg op de A28 bij Wezep
Het weer in Wezep
Bewolkt 4,2°C
ZZO 7,9km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
@Stefanuzz
Nieuws: Opnieuw poging brandstichting auto in Zwolle - https://t.co/L7XZDVf1l1 (foto's) https://t.co/NVDH60zxat
Vrijdag 24 januari 2020 - 09:59
Nieuws: Twee gewonden bij forse aanrijding N795 Eperweg Nunspeet - https://t.co/8l28aYxlXY (foto's & video) https://t.co/nJCSTqLVyA
Vrijdag 24 januari 2020 - 09:37
Twee gewonden bij een forse aanrijding tussen een personenauto en een bedrijfsbus op de kruising van de Eperweg met de afrit van de A28 bij Nunspeet. https://t.co/VkbCNAkHre
Vrijdag 24 januari 2020 - 07:58
@arjenfiks Ja, dat gevoel had ik ook al. Hoog viva-forum gehalte ???? hehe
Donderdag 23 januari 2020 - 21:27
Gelukkig enkel wat anonieme reaguursels op Dumpert. Het is weer makkelijk oordelen vanaf de zolderkamer. Ondertussen is het wel een van de best bekeken video’s bij mij sinds 2011. Men kijkt het dus kennelijk wel graag. Oh de ironie. ????
Donderdag 23 januari 2020 - 19:23
Ah, prachtig. Een video uit 2011 met gladheidsperikelen in Wezep is weer opgedoken op Dumpert. Iedereen over de zeik daar. Want ‘wij deden niks’. Koekoek. We stonden te waarschuwen, hadden de politie gebeld en gaan niet ons eigen leven in gevaar brengen. ????
Donderdag 23 januari 2020 - 19:22
RT @Insp_Jacco Mooie dag geweest, met fotograaf @Stefanuzz op pad geweest voor een item over #koperdiefstal. Inmiddels gaat zonnetje onder. Auto wegbrengen en door naar huis. #werkenbijprorail #prorail https://t.co/dhEqax9xBn
Donderdag 23 januari 2020 - 16:48
Heeft iemand in de binnenstad van Hattem toevallig iets van activiteiten van de politie gezien? Ik hoor het graag tips zijn welkom!?
Donderdag 23 januari 2020 - 12:25
@MartijnFSnl Ik heb beide video’s van die Canadees eens zitten bekijken. Het bevestigd eigenlijk op allerlei vlakken de onzin die soms verkocht wordt hier in NL in de media over snelheid/oorzaak ongevallen. Gelijk ook even goed opgeslagen.
Donderdag 23 januari 2020 - 00:18