Nieuwsarchief

Woning onbewoonbaar door brand Zuiderzeestraatweg Wezep

Een woning aan de Zuiderzeestraatweg in Wezep is in de nacht van woensdag op donderdag onbewoonbaar geworden door een brand die vermoedelijk woensdagavond al ontstaan is. De bewoners van de woning gelegen aan de Zuiderzeestraatweg tussen de kruising met de Ruitersveldweg en de rotonde met de Veluwelaan hadden woensdagavond rond 23.00u al een branderige lucht waargenomen maar konden op dat moment niks opvallends in de woning vinden. Ze gingen naar bed, maar rond vijf voor half twee 's nachts werd er alsnog een brand ontdekt. Er was brand ontstaan in de houten vloer rondom het schoorsteenkanaal. Terwijl de bewoonster 112 belde, ging haar man met een tuinslang nog een bluspoging ondernemen.

Bij aankomst van de brandweer van Wezep was er sprake van rookontwikkeling die naarmate de tijd vorderde steeds meer in dikte toenam. De hoogwerker van brandweer Zwolle was ook direct meegealarmeerd. De aanvalsploeg is direct de woning in gegaan en heeft onder andere in de woonkamer het plafond gesloopt zodat men bij de brandhaard kon komen. Met behulp van de hoogwerker is een inspectie gedaan van de buitenkant van de woning. Met de warmtebeeldcamera bleek echter dat er geen verhoogde temperaturen waargenomen konden worden rond het dak. Tegelijkertijd nam de rookontwikkeling wel fors toe.

De Officier van Dienst van de brandweer (OvD-B) kwam vervolgens ter plaatse en na korte tijd is in overleg met de bevelvoerder van de eerste tankautospuit gekozen om een extra tankautospuit op te roepen. De opschaling 'middelbrand' werd ingezet waardoor er naast de extra tankautospuit ook de tankwagen van brandweer Hattem en het Watertransportsysteem (WTS-500) van brandweer Wapenveld werden opgeroepen. Toen deze voertuigen aankwamen was de rookontwikkeling al weer afgenomen. Brandweer Hattem heeft met de blusploeg ondersteuning geboden aan brandweer Wezep. De tankwagen van Hattem heeft voor wat extra water gezorgd. De inzet van brandweer Wapenveld bleek verder niet nodig.

De woning is door de brand onbewoonbaar geworden. De schade door het vuur zelf bleef grotendeels beperkt tot het plafond en de vloer, de rest van de woning stond volledig vol met rook. Stichting Salvage is ter plaatse gekomen namens de verzekering om de bewoners te helpen met het afhandelen van de brand. Ook de Officier van Dienst Bevolkingszorg (OvD-BZ) is ter plaatse gekomen om ondersteuning te bieden aan de bewoners. Team Brandonderzoek (TBO) van de brandweer zal onderzoek doen naar het ontstaan van de brand.


Locatie Reageren 3.990x


Het nieuws als eerste op je telefoon gepusht? Volg mij via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Wezep:

Brand in schuur met hooibalen Zuiderzeestraatweg Wezep
Auto tolt en komt in de berm op de A28 tussen Wezep en 't Harde
Gewonde bij kopstaart aanrijding trekker achterop personenauto bij Wezep
Het weer in Wezep
Bewolkt 14,8°C
WNW 4,7km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
@Stefanuzz
@MartinVerkeer @RWS_verkeer Wordt de oranje verlichting op de A28 vervangen door LED verlichting? Vanaf het knooppunt tot aan afslag Ommen? Dat zou geweldig zijn!
Maandag 15 juli 2019 - 22:30
@RWSverkeersinfo Ja… goed gegokt dus. Was te verwachten, het gaat daar zo vaak fout. Voor zover ik nu begrepen heb geen gewonden, enkel RWS ter plaatse. Dat scheelt dan alweer.
Maandag 15 juli 2019 - 16:13
@RWSverkeersinfo Haha nee, het was een vraag, een gokje. Ben juist benieuwd wat daar speelt.
Maandag 15 juli 2019 - 16:09
@RWSverkeersinfo A28 Li 90,8 Weer eens een auto vs. vrachtwagen in de ‘sjoelbak’ bij Zwolle-Zuid?
Maandag 15 juli 2019 - 16:07
Melding brand wegvervoer betrof een auto met rookontwikkeling op de Zuiderzeestraatweg ter hoogte van afrit Wezep. Geen vlammen zichtbaar. https://t.co/Wd6n2SbMZV
Maandag 15 juli 2019 - 15:24
[Brandweer 15:05.42] P 1 BON-07 BR Wegvervoer Zuiderzeestraatweg Rondweg Wezep 066741
Maandag 15 juli 2019 - 15:05
@dicktimmerman Geen idee, ik ben niet ter plaatse geweest. Maar de uitkomst is meestal wel vrij zeker.
Maandag 15 juli 2019 - 13:41
@POL_Overijssel @thejermaine @PdDenekamp @jasperhutten @Regtur01 @hugohugo Gokje: een andere aardcode (als ik het goed zeg) in GMS dan schietincident (bv geweldsincident?) waardoor het automatisch persalarm niet getriggerd werd en voorlichting die vergeet zelf te pageren.
Maandag 15 juli 2019 - 13:33