Nieuwsarchief

Woning onbewoonbaar door brand Zuiderzeestraatweg Wezep

Een woning aan de Zuiderzeestraatweg in Wezep is in de nacht van woensdag op donderdag onbewoonbaar geworden door een brand die vermoedelijk woensdagavond al ontstaan is. De bewoners van de woning gelegen aan de Zuiderzeestraatweg tussen de kruising met de Ruitersveldweg en de rotonde met de Veluwelaan hadden woensdagavond rond 23.00u al een branderige lucht waargenomen maar konden op dat moment niks opvallends in de woning vinden. Ze gingen naar bed, maar rond vijf voor half twee 's nachts werd er alsnog een brand ontdekt. Er was brand ontstaan in de houten vloer rondom het schoorsteenkanaal. Terwijl de bewoonster 112 belde, ging haar man met een tuinslang nog een bluspoging ondernemen.

Bij aankomst van de brandweer van Wezep was er sprake van rookontwikkeling die naarmate de tijd vorderde steeds meer in dikte toenam. De hoogwerker van brandweer Zwolle was ook direct meegealarmeerd. De aanvalsploeg is direct de woning in gegaan en heeft onder andere in de woonkamer het plafond gesloopt zodat men bij de brandhaard kon komen. Met behulp van de hoogwerker is een inspectie gedaan van de buitenkant van de woning. Met de warmtebeeldcamera bleek echter dat er geen verhoogde temperaturen waargenomen konden worden rond het dak. Tegelijkertijd nam de rookontwikkeling wel fors toe.

De Officier van Dienst van de brandweer (OvD-B) kwam vervolgens ter plaatse en na korte tijd is in overleg met de bevelvoerder van de eerste tankautospuit gekozen om een extra tankautospuit op te roepen. De opschaling 'middelbrand' werd ingezet waardoor er naast de extra tankautospuit ook de tankwagen van brandweer Hattem en het Watertransportsysteem (WTS-500) van brandweer Wapenveld werden opgeroepen. Toen deze voertuigen aankwamen was de rookontwikkeling al weer afgenomen. Brandweer Hattem heeft met de blusploeg ondersteuning geboden aan brandweer Wezep. De tankwagen van Hattem heeft voor wat extra water gezorgd. De inzet van brandweer Wapenveld bleek verder niet nodig.

De woning is door de brand onbewoonbaar geworden. De schade door het vuur zelf bleef grotendeels beperkt tot het plafond en de vloer, de rest van de woning stond volledig vol met rook. Stichting Salvage is ter plaatse gekomen namens de verzekering om de bewoners te helpen met het afhandelen van de brand. Ook de Officier van Dienst Bevolkingszorg (OvD-BZ) is ter plaatse gekomen om ondersteuning te bieden aan de bewoners. Team Brandonderzoek (TBO) van de brandweer zal onderzoek doen naar het ontstaan van de brand.


Locatie Reageren 4.689x


Al ruim 30 bezoekers hebben een donatie gedaan! Kan ik ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Wezep:

Auto gelanceerd over geleiderail en eindigt in sloot A28 Wezep
Twee auto's in brand door brandstichting Hegenbos Wezep
Nieuwe beelden van mannen die bedrijf aan Rondweg in Wezep beschieten bij Opsporing Verzocht
Het weer in Wezep
Bewolkt 15,3°C
NW 1,4km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
Al meer dan 30 bezoekers hebben een donatie gedaan. Kan ik ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Nieuws: Kopstaart aanrijding op de N35 tussen Zwolle en Heino - https://t.co/vWhmUrZVZK (foto's) https://t.co/QukWOSbdBA
Maandag 13 juli 2020 - 23:42
RT @RTVDrenthe Auto botst op wagen van Rijkswaterstaat https://t.co/u8MJYEqUrz
Maandag 13 juli 2020 - 20:43
@RuudPenders Haha, geheel in stijl. ????
Maandag 13 juli 2020 - 10:43
@NWVfoto “Goedemiddag”… Haha.
Zondag 12 juli 2020 - 21:14
@thomas75483793 @DSPX_ De AW139 wordt ook ingezet voor surveillances en andere niet-DSI inzetten.
Zondag 12 juli 2020 - 18:37
De politiehelikopter is weer vertrokken boven Wezep, enkele politieauto’s reden zonder al te veel haast rondjes. Zou gaan om een verdachte situatie. https://t.co/98KOVbHWqL
Zondag 12 juli 2020 - 18:22
De politiehelikopter cirkelt rond boven Wezep. Mocht iemand aan de grond iets hebben gezien, tips zijn welkom! https://t.co/566oXnqVPJ
Zondag 12 juli 2020 - 18:10