Nieuwsarchief

Wielrenner zwaargewond bij aanrijding Veerweg Olst

Op de Veerweg in Olst is dinsdagmiddag een wielrenner zwaargewond geraakt. Het ongeval gebeurde omstreeks twee uur. De wielrenner kwam vanuit de richting van de Rijksstraatweg en wilde rechtdoor richting het veer. Net na het restaurant kwam vanaf rechts een personenauto de kruising opgereden. De auto met Belgische kentekenplaten had de wielrenner voorrang moeten verlenen omdat de wielrenner op een voorrangsweg reed, maar dit gebeurde niet met een aanrijding als gevolg. De wielrenner is met zijn hoofd op de voorruit geklapt. Ondanks dat de wielrenner een helm zou hebben gedragen, zou de wielrenner wel flink hoofdletsel hebben opgelopen zo vertelden omstanders.

Vanwege de ernst van het letsel werd de traumahelikopter opgeroepen. Het Mobiel Medisch Team heeft het ambulancepersoneel ter plaatse ondersteund. De arts van de helikopter is met de ambulance meegegaan naar het ziekenhuis in Zwolle. De helikopter is daarna richting het ziekenhuis gevlogen om de arts weer op te halen.

De Verkeers Ongevallen Analyse dienst (VOA) van de politie heeft sporenonderzoek uitgevoerd. Hierbij werd ook de politiedrone ingezet. Vanwege de afsluiting van de Veerweg werd het veerpontje tussen Olst en Welsum enige tijd uit de vaart genomen, omdat de toegangsweg van en naar het veer versperd was voor al het verkeer.


Locatie Reageren 3.814x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Olst:

Ballonvaart Vaassen - Laag Zuthem
Ballonvaarten Wezep - Olst en Dalfsen - Nieuwleusen
Overval op woning in Zwolle - mogelijke vluchtauto uitgebrand in bos tussen Olst en Wesepe
Het weer in Wezep
7,4°C
ZW 7,9km/h
1,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier