Nieuwsarchief

Ballonvaart Vaassen - Laag Zuthem

Het is erg vroeg opstaan wil je in deze periode van het jaar - zo rond de langste dag van het jaar - in de ochtend genieten van de zonsopkomst. Dat het loont om vroeg op te staan bleek zaterdagochtend toen de heteluchtballon PH-EJB de lucht in ging vanaf Vaassen. De ballonvaart van deze ochtend startte rond zes uur vanaf een weiland net ten westen van de A50 bij afslag Vaassen. Met de wind uit het zuidwesten voeren we in een bijna rechte lijn over Oene, Veessen, langs Olst, Marle en Wijhe richting Laag Zuthem. In een weiland vlakbij de N35 bij Laag Zuthem zette de luchtballon piloot Erik Jan de ballon weer met een hele zachte landing op de grond en konden we na een vaart van ongeveer 1 uur en 10 minuten de ballon weer inpakken.

Tijdens de ballonvaart hadden we ook mooi zicht op de PH-NWL die eveneens vanaf hetzelfde veld bij Vaassen startte. De piloot van deze ballon zette de landing in en kwam terecht in een weiland langs de Meibergsdijk bij Lierderholthuis. Onderweg werden we ook nog even begroet door een paramotor die in de omgeving van de IJssel aan het vliegen was.
Locatie 1 reactie 652x

Reactie (1)

Harry van PuttenMaandag 26 juni 2023 – 12:00
Stefan,
In 1 woord geweldig
Ik zou dit niet kunnen met mijn hoogtevrees
Maar ongehoorde mooie plaatjes prachtig man
Gr Harry


In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Oene:

Rietgedekte woning door brand verwoest Ooster Oenerweg Oene
Voertuig te water in het Apeldoorns Kanaal bij Oene: bestuurder blijkt al thuis te zijn
Echtpaar belandt met auto in greppel Bremensallee Oene
Het weer in Wezep
Bewolkt 6,4°C
ZW 4,7km/h
3,8mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier