Nieuwsarchief

Voertuig te water in het Apeldoorns Kanaal bij Oene: bestuurder blijkt al thuis te zijn

De hulpdiensten kregen in de nacht van zaterdag op zondag rond kwart over twaalf de melding binnen dat er een voertuig te water was geraakt langs de Kanaalweg bij Oene. Voorbijgangers zagen een voertuig in het Apeldoorns Kanaal liggen en alarmeerden de hulpdiensten. Omdat aanvankelijk niet met zekerheid kon worden gezegd of de bestuurder nog in het voertuig zat, werd de brandweer ook opgeroepen. Brandweer Oene werd opgeroepen, samen met de oppervlakteredders van brandweer Heerde. De duikploeg moest dit keer vanuit Deventer komen, omdat de duikploeg van brandweer Heerde vanwege bezuinigingen sinds afgelopen november is opgeheven. De duiker van brandweer Deventer heeft de auto gecontroleerd op inzittenden. Ondertussen was de politie al onderweg naar de woning van de eigenaar van het voertuig om te controleren of de bestuurder niet toevallig al thuis zat. En dat bleek inderdaad het geval: rond tien voor een bereikte de hulpdiensten op locatie het bericht dat de vermoedelijke bestuurder thuis was aangetroffen. De brandweer kon inpakken en het ambulancepersoneel kon retour. De politie heeft via de meldkamer een berger aangevraagd om het voertuig uit het water te halen.

Update: De politie liet later in de nacht via Instagram weten dat de bestuurder gedronken had. Uit een blaastest kwam naar voren dat de bestuurder ruim te veel had gedronken. Hij is aangehouden en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Ook kreeg hij een proces verbaal vanwege het verlaten van een plaats ongeval.


Locatie Reageren 2.985x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Oene:

Ballonvaart Vaassen - Laag Zuthem
Rietgedekte woning door brand verwoest Ooster Oenerweg Oene
Echtpaar belandt met auto in greppel Bremensallee Oene
Het weer in Wezep
Zonnig 17,3°C
WNW 9,7km/h
0,2mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier