Nieuwsarchief

Rietgedekte woning door brand verwoest Ooster Oenerweg Oene

De brandweerkorpsen van Oene, Epe en Apeldoorn werden vrijdagochtend rond vijf voor half twaalf gealarmeerd voor een schoorsteenbrand bij een rietgedekte woning aan de Ooster Oenerweg bij Oene. Binnen tien minuten was duidelijk dat de brand zich al had uitgebreid richting het rieten dak van de woning en dat deze ook daadwerkelijk vlam had gevat. De brandweer schaalde de brand op 'grote brand', waarna ook korpsen van Wapenveld, Vaassen, Hattem en Nunspeet werden opgeroepen om met diverse voertuigen ter plaatse te komen.

De brand in het rieten dak kon zich snel verspreiden. Omdat de brandweer het rieten dak volop nat hield met water, kon de brand zich aan de bovenzijde van het dak niet snel uitbreiden, maar er onder wel. De woning van ruim 200 jaar oud is door de brand en de rook- en waterschade verwoest. Er zijn geen gewonden gevallen bij de brand.


Locatie Reageren 1.543x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Oene:

Ballonvaart Vaassen - Laag Zuthem
Voertuig te water in het Apeldoorns Kanaal bij Oene: bestuurder blijkt al thuis te zijn
Echtpaar belandt met auto in greppel Bremensallee Oene
Het weer in Wezep
Regen 9,1°C
km/h
9,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier