Nieuwsarchief

Grote ravage bij ongeval met vrachtwagen afrit A28 Wezep

Bij een ongeval tussen een personenauto en een vrachtwagen is vrijdagochtend rond tien over acht een grote ravage ontstaan. Door nog onbekende oorzaak kwamen een vrachtwagen en personenauto met elkaar in botsing op de rijbaan van Amersfoort naar Zwolle. De vrachtwagenchauffeur verloor bij deze aanrijding de macht over het stuur en is rechts van de weg de vangrail in gegaan. De vrachtwagencombinatie is daarbij geschaard en enkele meters lager in de berm tussen de hoofdrijbaan en de afrit tot stilstand gekomen.

Wonderbaarlijk genoeg was er geen sprake van ernstig letsel. De cabine van de vrachtwagen raakte flink beschadigd, maar de vrachtwagenchauffeur kon zonder ernstige verwondingen uit zijn cabine stappen. Hij is door ambulancepersoneel gecontroleerd ter plaatse en even later alsnog voor controle meegenomen naar het ziekenhuis, maar de baas van de chauffeur laat aan De Stentor weten dat het goed gaat met de man. Naast de politie, ambulance en Rijkswaterstaat was ook de brandweer van Elburg gealarmeerd. Zij hoefden uiteindelijk niet in actie te komen.

Vanwege het ongeval werd de afrit van de A28 bij Wezep afgesloten. Het verkeer dat bij Wezep de afrit wilde nemen moest doorrijden naar knooppunt Hattemerbroek. Daar kon het keren en weer richting Amersfoort rijden om afslag Wezep te pakken, of men kon er voor kiezen om de A50 op te rijden richting afslag Hattem.

Bergingsbedrijf Stouwdam kon bijna direct na aankomst de personenauto van de linkerrijstrook van de rijbaan van de A28 halen. Daardoor kon het verkeer weer doorrijden. Vervolgens is het bergingsbedrijf begonnen met het bergen van de vrachtwagencombinatie. Van der Kolk was aanwezig om het wegdek te reinigen. De trekker is op een dieplader geladen, de trailer werd achter de zware bergingsauto gekoppeld. Omstreeks half 12 was de berging van de vrachtwagen voltooid.

De vangrail zal vrijdagavond vanaf 22.00u worden gerepareerd. Ook moet de berm worden gesaneerd, omdat de dieseltank van de vrachtwagen gescheurd was. Vanwege deze werkzaamheden wordt de afrit vrijdagavond vanaf 22.00u opnieuw tijdelijk afgesloten. Op de hoofdrijbaan van de A28 wordt dan ook rijstrook 2 afgesloten voor het verkeer.


Locatie Reageren 2.164x


Het nieuws als eerste op je telefoon gepusht? Volg mij via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Wezep:

Boerenprotest over de A28 langs Wezep en Hattemerbroek
Hooibalen op de A28 bij Wezep door gekantelde aanhanger
Boeren keren massaal terug met trekkers over de A28 via Wezep - Hattemerbroek richting het noorden
Het weer in Wezep
Bewolkt 12,0°C
Z 14,4km/h
0,6mm
Weerstation Wezep
@Stefanuzz
De meerdere sirenes in Wezep momenteel zijn voor een medische noodsituatie.
Vrijdag 18 oktober 2019 - 20:36
@BOA_Oldebroek De data op het bord komen nou niet bepaald overeen met de tweet. Maar op Google Maps is te zien dat de afsluiting al van kracht is dus dat zal wel kloppen. ???? https://t.co/FkMdzXOL1P
Vrijdag 18 oktober 2019 - 18:47
Nieuws: Vrouw zwaargewond nadat auto winkelpui in rijdt Zuiderzeestraatweg Hattem - https://t.co/Ek0a1AbCli (foto's & video) https://t.co/YjS2pNTOr0
Vrijdag 18 oktober 2019 - 17:07
Een ernstig ongeval bij de Dorcas winkel aan de Zuiderzeestraatweg bij Hattem. Een auto is daar per ongeluk achteruit gereden en heeft daar een vrouw met rollator aangereden. De vrouw raakte zwaargewond. VOA gaat onderzoek doen en het droneteam maakt luchtfoto’s. https://t.co/y86AN1EBiH
Vrijdag 18 oktober 2019 - 13:12
Een ernstig ongeval bij de Dorcas winkel aan de Zuiderzeestraatweg bij Hattem. Een auto is daar per ongeluk achteruit gereden en heeft daar een vrouw met rollator aangereden. De vrouw raakte zwaargewond. VOA gaat onderzoek doen en het droneteam maakt luchtfoto’s. https://t.co/HF4gzQmAtH
Vrijdag 18 oktober 2019 - 13:08
[Politie 12:06.51] Aanrijding Letsel Zuiderzeestraatweg Hattem
Vrijdag 18 oktober 2019 - 12:07
[Traumahelikopter 11:41.19] A1 (Inzet Ambu: amheli) 13991 Rit 112885 Hattem Zuiderzeestraatweg 8051SL
Vrijdag 18 oktober 2019 - 11:41
[Politie 11:38.42] Aanrijding Letsel Zuiderzeestraatweg Hattemerbroek
Vrijdag 18 oktober 2019 - 11:39
[Politie 11:38.08] Aanrijding Letsel Zuiderzeestraatweg Hattem
Vrijdag 18 oktober 2019 - 11:38