Nieuwsarchief

Grote ravage bij ongeval met vrachtwagen afrit A28 Wezep

Bij een ongeval tussen een personenauto en een vrachtwagen is vrijdagochtend rond tien over acht een grote ravage ontstaan. Door nog onbekende oorzaak kwamen een vrachtwagen en personenauto met elkaar in botsing op de rijbaan van Amersfoort naar Zwolle. De vrachtwagenchauffeur verloor bij deze aanrijding de macht over het stuur en is rechts van de weg de vangrail in gegaan. De vrachtwagencombinatie is daarbij geschaard en enkele meters lager in de berm tussen de hoofdrijbaan en de afrit tot stilstand gekomen.

Wonderbaarlijk genoeg was er geen sprake van ernstig letsel. De cabine van de vrachtwagen raakte flink beschadigd, maar de vrachtwagenchauffeur kon zonder ernstige verwondingen uit zijn cabine stappen. Hij is door ambulancepersoneel gecontroleerd ter plaatse en even later alsnog voor controle meegenomen naar het ziekenhuis, maar de baas van de chauffeur laat aan De Stentor weten dat het goed gaat met de man. Naast de politie, ambulance en Rijkswaterstaat was ook de brandweer van Elburg gealarmeerd. Zij hoefden uiteindelijk niet in actie te komen.

Vanwege het ongeval werd de afrit van de A28 bij Wezep afgesloten. Het verkeer dat bij Wezep de afrit wilde nemen moest doorrijden naar knooppunt Hattemerbroek. Daar kon het keren en weer richting Amersfoort rijden om afslag Wezep te pakken, of men kon er voor kiezen om de A50 op te rijden richting afslag Hattem.

Bergingsbedrijf Stouwdam kon bijna direct na aankomst de personenauto van de linkerrijstrook van de rijbaan van de A28 halen. Daardoor kon het verkeer weer doorrijden. Vervolgens is het bergingsbedrijf begonnen met het bergen van de vrachtwagencombinatie. Van der Kolk was aanwezig om het wegdek te reinigen. De trekker is op een dieplader geladen, de trailer werd achter de zware bergingsauto gekoppeld. Omstreeks half 12 was de berging van de vrachtwagen voltooid.

De vangrail zal vrijdagavond vanaf 22.00u worden gerepareerd. Ook moet de berm worden gesaneerd, omdat de dieseltank van de vrachtwagen gescheurd was. Vanwege deze werkzaamheden wordt de afrit vrijdagavond vanaf 22.00u opnieuw tijdelijk afgesloten. Op de hoofdrijbaan van de A28 wordt dan ook rijstrook 2 afgesloten voor het verkeer.


Locatie Reageren 1.589x


Het nieuws als eerste op je telefoon gepusht? Volg mij via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Wezep:

Auto rijdt woning binnen Ien Dalesstraat - Beelhof Wezep
Auto brandt volledig uit bij tankstation langs de A28 bij Wezep
Flinke file door kopstaart aanrijding op de A28 bij Wezep
Het weer in Wezep
Bewolking met zon 15,9°C
WNW 11,2km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
@Stefanuzz
[Politie 14:04.30] Aanrijding Letsel A50 Li 233,2 Wapenveld
Maandag 20 mei 2019 - 14:04
@beeeh_bert Het enige gevaarlijke voor mij was de kans op blikseminslag.
Maandag 20 mei 2019 - 12:24
@WeblogZwolle Geen ‘koufront’ (ipv Koudefront) maar een convergentielijn.
Maandag 20 mei 2019 - 00:13
@StephanVanLoon Toevallig in een van de SLT’s? Of reed je een DDZ?
Zondag 19 mei 2019 - 23:56
Foto’s van de buienlijn tussen Zwolle - Kampen - Dronten. Door de lage treksnelheid van de buienlijn was het prima te chasen. Meer foto’s op: https://t.co/xfCC5kHeVs https://t.co/xnm3VEF15F
Zondag 19 mei 2019 - 23:12
@ramonvegelien @ProRail_VL Dat is niet Zwolle-Olst. Foto is bij Hanzelijn thv Zalk gemaakt. Bliksem sloeg in thv A28 Zwolle Zuid
Zondag 19 mei 2019 - 19:20
Donder en bliksem plus een prachtige Whales Mouth! https://t.co/MLDU74BoGU
Zondag 19 mei 2019 - 18:53
Met name Hattem / Wapenveld / Heerde zal nu de volle laag krijgen van het zwaarste gedeelte van de buienlijn. Kans op hagel aanwezig. https://t.co/syu8uE2pVp
Zondag 19 mei 2019 - 18:46
De buienlijn nadert! Foto vanaf de Burg. Hardenbergweg bij Zalk / Hattemerbroek thv viaduct N50/Hanzelijn. https://t.co/lfSXo5uffA
Zondag 19 mei 2019 - 18:44