Nieuwsarchief

Urenlange zoekactie na inbraak heterdaad in Kampen

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een urenlange zoekactie gehouden na een inbraak waarbij drie verdachten op heterdaad werden betrapt. Rond half twaalf dinsdagavond werden drie personen aangetroffen door de eigenaar van een schuur langs de Venedijk in Kampen. De mannen hadden bij de inbraak het inbraakalarm getriggerd. De eigenaar van de schuur was binnen enkele minuten ter plaatse en betrapte de inbrekers op heterdaad. De drie mannen sloegen vervolgens op de vlucht en zijn daarbij de N763 Mr. J.L.M. Niersallee overgestoken en de wijk Het Onderdijks ingevlucht.

Omdat de politie aanwijzingen had dat de verdachten zich schuilhielden in de woonwijk werd de politiehelikopter vanaf Schiphol ingevlogen. De helikopter heeft twee zoekslagen gemaakt. Na de eerste zoekslag van ongeveer 10 minuten is de helikopter weg gegaan. Ongeveer 20 minuten later kwam de helikopter wederom naar Kampen om een tweede zoekslag te maken. Aan de grond werd een politiehond ingezet en veel agenten waren ter plaatse om de woonwijk te omsingelen. Elke persoon die zich buiten bevond werd gecontroleerd. Ondanks de inzet van de politiehelikopter, de politiehond en warmtebeeldcamera's heeft de politie de verdachten helaas niet meer kunnen aantreffen.

Mochten er mensen zijn die iets hebben gezien wat bij kan dragen aan het onderzoek, dan kan de politie gebeld worden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

De politie heeft op de Venedijk bij de inbraaklocatie nog wel drie fietsen in beslag genomen. Deze fietsen waren vermoedelijk van de inbrekers en zijn bij de inbraak achter gelaten.


Locatie Reageren 2.782x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Kampen:

Automobilist botst tegen RIMOB op N50 bij Kampen en raakt gewond: weg dicht
Kortstondig flinke rookontwikkeling na stofexplosie bij bedrijf in Kampen
Forse vertraging door ongeval op de N50 tussen knp. Hattemerbroek en Kampen Zuid
Het weer in Wezep
Bewolkt 4,7°C
N 7,9km/h
0,8mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier