Nieuwsarchief

Urenlange zoekactie na inbraak heterdaad in Kampen

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een urenlange zoekactie gehouden na een inbraak waarbij drie verdachten op heterdaad werden betrapt. Rond half twaalf dinsdagavond werden drie personen aangetroffen door de eigenaar van een schuur langs de Venedijk in Kampen. De mannen hadden bij de inbraak het inbraakalarm getriggerd. De eigenaar van de schuur was binnen enkele minuten ter plaatse en betrapte de inbrekers op heterdaad. De drie mannen sloegen vervolgens op de vlucht en zijn daarbij de N763 Mr. J.L.M. Niersallee overgestoken en de wijk Het Onderdijks ingevlucht.

Omdat de politie aanwijzingen had dat de verdachten zich schuilhielden in de woonwijk werd de politiehelikopter vanaf Schiphol ingevlogen. De helikopter heeft twee zoekslagen gemaakt. Na de eerste zoekslag van ongeveer 10 minuten is de helikopter weg gegaan. Ongeveer 20 minuten later kwam de helikopter wederom naar Kampen om een tweede zoekslag te maken. Aan de grond werd een politiehond ingezet en veel agenten waren ter plaatse om de woonwijk te omsingelen. Elke persoon die zich buiten bevond werd gecontroleerd. Ondanks de inzet van de politiehelikopter, de politiehond en warmtebeeldcamera's heeft de politie de verdachten helaas niet meer kunnen aantreffen.

Mochten er mensen zijn die iets hebben gezien wat bij kan dragen aan het onderzoek, dan kan de politie gebeld worden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

De politie heeft op de Venedijk bij de inbraaklocatie nog wel drie fietsen in beslag genomen. Deze fietsen waren vermoedelijk van de inbrekers en zijn bij de inbraak achter gelaten.


Locatie Reageren 637x


Het nieuws als eerste op je telefoon gepusht? Volg mij via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Kampen:

Dode bij eenzijdig ongeval N50 tussen Kampen-Zuid en knooppunt Hattemerbroek
Auto met boottrailer rolt de IJssel in bij Kampen
Auto over de kop op de N50 tussen Kampen-Zuid en knooppunt Hattemerbroek
Het weer in Wezep
Bewolkt 6,9°C
NNW 0,0km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
@Stefanuzz
@MartijnFSnl Mwah HDR filtertje met iets te veel contrast ????
Donderdag 19 september 2019 - 10:32
Kijk, iemand die het wél begrijpt. De rechterrijstrook is niet enkel en alleen voor vrachtwagens. ???? https://t.co/G01oAJwOZs
Woensdag 18 september 2019 - 22:41
@arjenlubach Hoe is je Duits? ???? Of word je nagesynchroniseerd?
Woensdag 18 september 2019 - 19:23
Meerdere sirenes over de A28 langs Wezep, zo te horen in de richting van Amersfoort. Klonk als een treintje AT.
Woensdag 18 september 2019 - 19:22
@MartijnFSnl @jaydouble @gerwinboswijk Of je zult maar onwel worden, tegen een boom botsen en zwaargewond raken. Ook zoiets was te voorkomen geweest. https://t.co/OnpwnxCVhW
Woensdag 18 september 2019 - 10:51
@jaydouble @gerwinboswijk De bomen hoeven niet weg wat mij betreft. Maar een geleiderail om auto’s op te vangen in plaats van tegen bomen te laten botsen is het minste wat er moet gebeuren. Gerwin, neem eens kennis van dit ongeval uit 2015. Zoiets was te voorkomen. https://t.co/LxP2mVGC9n
Woensdag 18 september 2019 - 10:44
@jaydouble @gerwinboswijk Een pijnlijke tweet van Gerwin. Triest voor nabestaanden om zoiets te moeten lezen. Tuurlijk is een weg per definitie veilig als er niks gebeurt. Maar als je door toedoen van een fout van een ander in de berm belandt bots je direct tegen hele dikke bomen. (cc @MartijnFSnl)
Woensdag 18 september 2019 - 10:42
@mvbergen Wat raar, je was toch gewoon op verjaardagsvisite? ????
Woensdag 18 september 2019 - 10:25