Scooterrijder gewond bij botsing met auto Zuiderzeestraatweg Hattemerbroek

Een bestuurder van een scooter is vrijdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de kruising van de Zuiderzeestraatweg met de Hanesteenseweg in Hattemerbroek. De scooterbestuurder reed over het fietspad in de richting van Zwolle. De auto kwam uit de tegenovergestelde richting en wilde links afslaan de Hanesteenseweg in. De bestuurster van de auto verwachtte de scooterrijder niet op het fietspad (scooterrijders moeten op de weg binnen de bebouwde kom) en daardoor ontstond de aanrijding. De scooterrijder raakte ondanks het dragen van een helm gewond aan zijn gezicht en is ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld. De auto is door bergingsbedrijf Stouwdam geborgen.
Locatie 1 reactie 994x

Reactie (1)

HendrikZaterdag 06 juli 2019 – 23:17
Het maakt niet uit of de bromscooter of snorscooter op het fietspad rijd hij heeft altijd voorrang op de auto.

Meer recent nieuws uit Hattemerbroek:

Fietser gewond bij ongeval met bedrijfsbusje Verlengde Kerkweg Hattemerbroek
Brandje in bos bij de Vogelzang Veldweg bij Hattemerbroek
Veel schade bij ongeval op kruising Duurzaamheidstraat Middeldijk Hattemerbroek
WNW 4,7km/h
@MartinVerkeer @RWS_verkeer Wordt de oranje verlichting op de A28 vervangen door LED verlichting? Vanaf het knooppunt tot aan afslag Ommen? Dat zou geweldig zijn!
Maandag 15 juli 2019 - 22:30
@RWSverkeersinfo Ja… goed gegokt dus. Was te verwachten, het gaat daar zo vaak fout. Voor zover ik nu begrepen heb geen gewonden, enkel RWS ter plaatse. Dat scheelt dan alweer.
Maandag 15 juli 2019 - 16:13
@RWSverkeersinfo Haha nee, het was een vraag, een gokje. Ben juist benieuwd wat daar speelt.
Maandag 15 juli 2019 - 16:09
@RWSverkeersinfo A28 Li 90,8 Weer eens een auto vs. vrachtwagen in de ‘sjoelbak’ bij Zwolle-Zuid?
Maandag 15 juli 2019 - 16:07
Melding brand wegvervoer betrof een auto met rookontwikkeling op de Zuiderzeestraatweg ter hoogte van afrit Wezep. Geen vlammen zichtbaar. https://t.co/Wd6n2SbMZV
Maandag 15 juli 2019 - 15:24
[Brandweer 15:05.42] P 1 BON-07 BR Wegvervoer Zuiderzeestraatweg Rondweg Wezep 066741
Maandag 15 juli 2019 - 15:05
@dicktimmerman Geen idee, ik ben niet ter plaatse geweest. Maar de uitkomst is meestal wel vrij zeker.
Maandag 15 juli 2019 - 13:41
@POL_Overijssel @thejermaine @PdDenekamp @jasperhutten @Regtur01 @hugohugo Gokje: een andere aardcode (als ik het goed zeg) in GMS dan schietincident (bv geweldsincident?) waardoor het automatisch persalarm niet getriggerd werd en voorlichting die vergeet zelf te pageren.
Maandag 15 juli 2019 - 13:33