Nieuwsarchief

Opmerkelijk brandje in het bos waterwingebied Wezep

De brandweer van Wezep werd maandagochtend rond half negen opgeroepen om naar het waterwingebied langs de Stationsweg in Wezep te gaan. Een hardloper was tijdens zijn rondje opgevallen dat er (een) rook(lucht) hing in het bos en ontdekte op zo'n 45 meter van het zandpad een grote brandplek. Nadat de hardloper de brandweer via 112 had gebeld heeft hij de brandweer naar de juiste locatie gebracht. De brandweer heeft daar veel water op de brandplek gespoten en de boel flink omgespit om er zeker van te zijn dat de hitte in de grond flink afgenomen was.

Bij de brandplek werd ook een opmerkelijke vondst gedaan: kennelijk was er de avond ervoor gekookt, want het pannetje waarin gekookt was lag ook nog op de brandplek. De brandweer heeft de politie ter plaatse laten komen om het een en ander vast te leggen. Wie verantwoordelijk is voor de brand is niet bekend. Mochten er mensen zijn die zondagavond iets in het bos gezien hebben, dan worden zij verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Nadat de brandweer klaar was met het blussen zijn ze retour gegaan naar de kazerne. Omdat het keren in het bos niet mogelijk was zijn ze via de heide terug gereden, wat mooie plaatjes opleverde.
Locatie Reageren 2.002x


Het nieuws als eerste op je telefoon gepusht? Volg mij via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Wezep:

Woning onbewoonbaar door brand Zuiderzeestraatweg Wezep
Autobrand snel geblust door omstanders Stationsweg Wezep
Het weer in Wezep
Bewolkt 6,9°C
NNW 0,0km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
@Stefanuzz
@MartijnFSnl Mwah HDR filtertje met iets te veel contrast ????
Donderdag 19 september 2019 - 10:32
Kijk, iemand die het wél begrijpt. De rechterrijstrook is niet enkel en alleen voor vrachtwagens. ???? https://t.co/G01oAJwOZs
Woensdag 18 september 2019 - 22:41
@arjenlubach Hoe is je Duits? ???? Of word je nagesynchroniseerd?
Woensdag 18 september 2019 - 19:23
Meerdere sirenes over de A28 langs Wezep, zo te horen in de richting van Amersfoort. Klonk als een treintje AT.
Woensdag 18 september 2019 - 19:22
@MartijnFSnl @jaydouble @gerwinboswijk Of je zult maar onwel worden, tegen een boom botsen en zwaargewond raken. Ook zoiets was te voorkomen geweest. https://t.co/OnpwnxCVhW
Woensdag 18 september 2019 - 10:51
@jaydouble @gerwinboswijk De bomen hoeven niet weg wat mij betreft. Maar een geleiderail om auto’s op te vangen in plaats van tegen bomen te laten botsen is het minste wat er moet gebeuren. Gerwin, neem eens kennis van dit ongeval uit 2015. Zoiets was te voorkomen. https://t.co/LxP2mVGC9n
Woensdag 18 september 2019 - 10:44
@jaydouble @gerwinboswijk Een pijnlijke tweet van Gerwin. Triest voor nabestaanden om zoiets te moeten lezen. Tuurlijk is een weg per definitie veilig als er niks gebeurt. Maar als je door toedoen van een fout van een ander in de berm belandt bots je direct tegen hele dikke bomen. (cc @MartijnFSnl)
Woensdag 18 september 2019 - 10:42
@mvbergen Wat raar, je was toch gewoon op verjaardagsvisite? ????
Woensdag 18 september 2019 - 10:25