Zo ziet de nieuwe Zuiderzeestraatweg bij Hattem er uit

De Zuiderzeestraatweg bij Hattem wordt al een tijdje flink onder handen genomen. De weg is afgelopen week volledig dicht geweest tussen Hattemerbroek en de kruising met de Geldersedijk vlakbij de Katerveerbrug (Oude IJsselbrug) bij Zwolle. Aanleiding voor de grote werkzaamheden is de aanleg van een nieuwe rotonde op de plek waar voorheen de kruising met de Hilsdijk/Oostersedijk lag. Gemeente Hattem heeft de aanleg van de rotonde aangegrepen om direct groot onderhoud uit te voeren op het gehele stuk van de Zuiderzeestraatweg in de gemeente Hattem. Vanaf de bebouwde kom grens in Hattemerbroek tot aan de oorspronkelijke 60km/h zone bij de kerk is volledig opnieuw aangelegd.

De gemeente Hattem heeft er voor gekozen om de weg af te waarderen van een 80km/h weg naar een 60km/h weg. Daarbij is de indeling van de weg ook aangepast naar de standaarden van een 60km/h weg. Persoonlijk vind ik dit een behoorlijke verslechtering van het wegbeeld. Zeker de Zuiderzeestraatweg tussen de rotonde met de Hilsdijk/Oostersedijk en de oorspronkelijke 60km/h zone kent slechts een erfaansluiting en verder geen zijwegen. De afgelopen jaren zijn er bovendien nauwelijks ongevallen gebeurt op dit stuk van de Zuiderzeestraatweg. Waarom het dan een 60km/h zone moet worden is mij dan ook een raadsel.

Het doet mij erg denken aan de afwaardering die gemeente Kampen ook wil doorvoeren op de Kamperstraatweg tussen Wezep en De Zande en waar dat al voor een deel gedaan is tussen De Zande en Kampen. Door de nieuwe belijning gaan mensen veel meer naar het midden toe rijden wat mijn inziens grotere risico's met zich meebrengt dan de oude situatie qua belijning. Nu liggen er op de Zuiderzeestraatweg geen bochten, maar op de Kamperstraatweg wordt het door de nieuwe belijning en het weggedrag van automobilisten er niet veiliger op.

De tijd zal overigens leren of de politie dit gaat gebruiken als een goudmijntje, want het wegbeeld an sich nodigt niet bepaald uit om 60km/h te rijden maar 'gewoon' de 80km/h aan te houden zoals iedereen ongetwijfeld gewend was.

Voor actuele berichtgeving over de planning van de werkzaamheden op de Zuiderzeestraatweg kun je het beste kijken op de website van de gemeente Hattem.

Eigen Marktplaats advertentie:
Steigerhout werkbureau met lades en kabelgoot te koop

Meer recent nieuws uit Hattem:

Auto en lijnbus botsen op kruising Hessenweg - afrit A50 Hattem
Vrouw zwaargewond nadat auto winkelpui in rijdt Zuiderzeestraatweg Hattem
Fors verkeersinfarct door ongeval met gewonde en zes betrokken voertuigen op de A50 bij Hattem
ZZO 7,9km/h
En de traumahelikopter is gecanceld voor de melding in Zwolle en gaat terug naar Eelde. https://t.co/T66BWDrJGC
Woensdag 13 november 2019 - 18:07
Lifeliner 04 stijgt op voor een inzet in Zwolle, locatie verder niet bekend. Tips zijn welkom!
Woensdag 13 november 2019 - 18:01
Bomenkap van de baan, maar hoe zit het met geleiderails? Geen politicus die daar over rept. Of is de obstakelvrije zone al voldoende geacht? https://t.co/jCNVLMF0QY
Woensdag 13 november 2019 - 17:42
[Politie 13:30.31] Aanrijding Letsel Vackenordestraat Elburg
Woensdag 13 november 2019 - 13:30
@jaydouble Waar komt dat minder file vandaan dan? Als ik hier naar mijn eigen regio kijk zie ik de wegen waar al 100km/h van toepassing is alleen maar verder dichtslibben.
Dinsdag 12 november 2019 - 20:04
@BMWV8Power Ik denk dat wij er het zelfde over denken hoor ????????
Dinsdag 12 november 2019 - 19:58
RT @Hammetje87 Snel terplaatse zijn & naar een ziekenhuis waar we welkom zijn, we doen ons best maar hoe dan? De ambu mag met spoed max 140km/u rijden waar #100km /u is toegestaan. Als je grote afstanden moet overbruggen kost het simpelweg meer tijd! #brancherichtlijnen #stikstofcrisis #dmvda
Dinsdag 12 november 2019 - 19:24
@GerardZomer @Emootje Zie https://t.co/AmkySpibOq - hier al zoveel mogelijk in de video er in gelaten, de stukken die er uit zijn geknipt zijn stukken waar ik nog klooi met de camera ???? denk dat dit een prima beeld moet geven.
Dinsdag 12 november 2019 - 19:24
Nieuws: Slaapkamerbrand zet rietgedekte woning vol rook Zuiderzeestraatweg Oldebroek - https://t.co/AmkySpibOq (foto's & video) https://t.co/X66R2AlUcU
Dinsdag 12 november 2019 - 19:18
@GerardZomer @Emootje Maar mijn video komt zo online, wellicht dat dat meer verduidelijkt. (Verder ben ik een leek op dit gebied, dus interessante vakkennis is altijd welkom!)
Dinsdag 12 november 2019 - 19:16