Zo ziet de nieuwe Zuiderzeestraatweg bij Hattem er uit

De Zuiderzeestraatweg bij Hattem wordt al een tijdje flink onder handen genomen. De weg is afgelopen week volledig dicht geweest tussen Hattemerbroek en de kruising met de Geldersedijk vlakbij de Katerveerbrug (Oude IJsselbrug) bij Zwolle. Aanleiding voor de grote werkzaamheden is de aanleg van een nieuwe rotonde op de plek waar voorheen de kruising met de Hilsdijk/Oostersedijk lag. Gemeente Hattem heeft de aanleg van de rotonde aangegrepen om direct groot onderhoud uit te voeren op het gehele stuk van de Zuiderzeestraatweg in de gemeente Hattem. Vanaf de bebouwde kom grens in Hattemerbroek tot aan de oorspronkelijke 60km/h zone bij de kerk is volledig opnieuw aangelegd.

De gemeente Hattem heeft er voor gekozen om de weg af te waarderen van een 80km/h weg naar een 60km/h weg. Daarbij is de indeling van de weg ook aangepast naar de standaarden van een 60km/h weg. Persoonlijk vind ik dit een behoorlijke verslechtering van het wegbeeld. Zeker de Zuiderzeestraatweg tussen de rotonde met de Hilsdijk/Oostersedijk en de oorspronkelijke 60km/h zone kent slechts een erfaansluiting en verder geen zijwegen. De afgelopen jaren zijn er bovendien nauwelijks ongevallen gebeurt op dit stuk van de Zuiderzeestraatweg. Waarom het dan een 60km/h zone moet worden is mij dan ook een raadsel.

Het doet mij erg denken aan de afwaardering die gemeente Kampen ook wil doorvoeren op de Kamperstraatweg tussen Wezep en De Zande en waar dat al voor een deel gedaan is tussen De Zande en Kampen. Door de nieuwe belijning gaan mensen veel meer naar het midden toe rijden wat mijn inziens grotere risico's met zich meebrengt dan de oude situatie qua belijning. Nu liggen er op de Zuiderzeestraatweg geen bochten, maar op de Kamperstraatweg wordt het door de nieuwe belijning en het weggedrag van automobilisten er niet veiliger op.

De tijd zal overigens leren of de politie dit gaat gebruiken als een goudmijntje, want het wegbeeld an sich nodigt niet bepaald uit om 60km/h te rijden maar 'gewoon' de 80km/h aan te houden zoals iedereen ongetwijfeld gewend was.

Voor actuele berichtgeving over de planning van de werkzaamheden op de Zuiderzeestraatweg kun je het beste kijken op de website van de gemeente Hattem.

Meer recent nieuws uit Hattem:

Felle brand verwoest schuur en beschadigd woning Leliestraat Hattem
Bestuurder botst tegen wegversmalling en eindigt tegen boom Veldweg Hattem
@diamondbacknl Een lintje hier Een lintje daar Alweer een steekpartij, ja echt waar… ????
Zaterdag 18 januari 2020 - 01:20
Zo, weer terug uit Zwolle. En laat ik het zo zeggen: dat gaat allemaal best snel achter elkaar door daar op het moment. ???? Weer een bijzondere avond in Holtenbroek. https://t.co/2pT2142kT5
Zaterdag 18 januari 2020 - 01:14
RT @thejermaine Politie: “Er is een geweldsincident geweest. We proberen een verdachte aan te houden. Die is in beeld bij ons. We zijn nu aan het onderzoeken wat er precies is gebeurd. Één gewonde persoon is afgevoerd.” #Zwolle
Vrijdag 17 januari 2020 - 23:31
RT @thejermaine Bloed bij de deurbel op de Palestrinaslaan in #Zwolle. Hier is vanavond iemand neergestoken. De details ontbreken nog. Foto genomen van camera ?@Stefanuzz?. https://t.co/yfTxtM1fmy
Vrijdag 17 januari 2020 - 23:29
Ha, ik zag hem ook staan zojuist. Op het spoor gaat het meestal wel goed, maar op de weg vandaag even wat minder met ProRail ???? sterkte daar! https://t.co/eb9O6wZCva
Vrijdag 17 januari 2020 - 16:40
[Brandweer 15:20.12] P 1 BON-13 OMS Handmelder Plukon Wezep BV Industrieweg Wezep 066741
Vrijdag 17 januari 2020 - 15:21
Melding van een steekpartij op het Van Heutszplein in Kampen, dat is het plein langs de kade van de IJssel in het centrum. Ik ben zelf niet aanwezig, tips zijn welkom mocht iemand iets gezien hebben. https://t.co/wAbC0WInSQ
Vrijdag 17 januari 2020 - 13:28
RT @POL_Overijssel We zijn op dit moment aan de #Stadhouderlaan in #Zwolle in verband met een dreigende situatie. De bewoner daar kon mogelijk een gevaar voor zichzelf of anderen vormen. Inmiddels is de bewoner uit de woning gehaald en meegenomen. ^AC
Vrijdag 17 januari 2020 - 12:54
@gersonveenstra Ik heb pushmeldingen van alle nieuwsapps al jaren uit. Stuk rustiger. ????
Vrijdag 17 januari 2020 - 11:41
Bizar verhaal. ???? De camera houdt er mee op en vervolgens… https://t.co/MtUYkiLwaH
Donderdag 16 januari 2020 - 23:24