Nieuwsarchief

Bestuurder slaat op de vlucht na veroorzaken ernstig ongeval met twee gewonden N307 Dronten - Kampen

Een bestuurder van een BMW personenauto is zaterdagavond laat op de vlucht geslagen na het veroorzaken van een ernstig ongeval op de N307 Hanzeweg tussen Dronten en Kampen. Ongeveer halverwege de twee plaatsen kwam het tot een kopstaart aanrijding tussen de twee voertuigen. Beide voertuigen kwamen uit de richting van Dronten en reden in de richting van Kampen. Tussen de kruising met de Hondweg en de kruising met de Oudebosweg botste de bestuurder van de BMW met volle snelheid achterop een zwarte Audi. Beide voertuigen kwamen bij het ongeval in de sloot naast de parallelweg terecht.

De bestuurder van de BMW is na het ongeval op de vlucht geslagen. De politie heeft de politiehelikopter ingezet om vanuit de lucht de omgeving af te zoeken. Daarbij heeft de helikopter ook zoekslagen gemaakt richting Kampen bij de Flevoweg en Roggebotsluis. De zoektocht zou volgens de politie ter plaatse uiteindelijk geen verdachte hebben opgeleverd.

Volgens de politie ter plaatse zijn twee inzittenden gewond geraakt, deze personen zouden uit de Audi komen. Beide slachtoffers zijn per ambulances naar het ziekenhuis overgebracht.

Naast de brandweer van Dronten werden ook de duikteams van Lelystad en Zwolle gealarmeerd omdat beide voertuigen gedeeltelijk in het water lagen.

De N307 tussen Dronten en Kampen is een groot deel van de nacht afgesloten geweest voor het verkeer. Het verkeer werd lokaal omgeleid. De Verkeers Ongevallen Analyse dienst (VOA) van de politie heeft uitgebreid sporenonderzoek gedaan. Getuigen die het ongeval hebben zien gebeuren of weten wie de bestuurder was kunnen de politie bellen via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Bergingsbedrijf Stouwdam kwam ter plaatse om beide voertuigen uit de sloot te bergen. Van der Kolk is ter plaatse geweest om het wegdek van zowel de Hanzeweg als de parallelweg te reinigen vanwege de vele blubber op de weg.


Locatie Reageren 15.038x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Dronten:

Vrachtwagenchauffeur zwaargewond bij ernstig ongeval N309 Elburgerweg Dronten
Drie voertuigen betrokken bij ongeval op Elburgerbrug bij Elburg
Uitslaande brand op dak van bedrijfspand Handelsweg-Zuid Dronten
Het weer in Wezep
Bewolkt 6,3°C
N 7,9km/h
13,2mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier