Nieuwsarchief

Ravage door geschaarde vrachtwagen met stoeptegels op de A50 bij Vaassen

Op de A50 tussen Vaassen en Epe is maandagochtend vroeg een vrachtwagen geladen met stoeptegels geschaard. Het ongeval gebeurde omstreeks tien voor half zes op de rijbaan richting Zwolle. De vrachtwagenchauffeur was door vermoeidheid van de weg geraakt, zijn vrachtwagen kwam rechts van de weg in de berm terecht waarna de combinatie schaarde en tegen de geleiderail in de middenberm botste. Daarbij verloor de vrachtwagen alle stoeptegels die geladen waren. Ook de kraan die achterop de vrachtwagen zat brak af en kwam op het wegdek terecht.

De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd, hij is ter plaatse nagekeken door het ambulancepersoneel maar bleek niet gewond te zijn. Door het ongeval was er een grote ravage ontstaan op de rijbaan. Het verkeer moest over de vluchtstrook langs het ongeval rijden. In de loop van de ochtendspits zorgde dat voor een lange file vanaf knooppunt Beekbergen tot aan Vaassen. In de richting van Apeldoorn ontstond een kijkersfile. Die kijkersfile was op een bepaald moment nog langer dan de file op de rijbaan waar het ongeval gebeurd was. Vanaf Hattem tot aan Vaassen stond het verkeer in de file.

Met een shovel is eerst er voor gezorgd dat alle stoeptegels van de weg waren gehaald en in de middenberm waren geschoven. Vervolgens is de vrachtwagen weer recht gezet en iets verderop op de rijbaan geparkeerd. Daarna zijn de gaten in het asfalt opgevuld. Met een bergingsauto met kraan is de kraan van de vrachtwagen weggetakeld. Daarna was het verder puinruimen en het wegdek reinigen.

De uiteindelijke reparatie van de geleiderail en het asfalt en het opruimen van de stoeptegels die in de middenberm zijn gegooid gebeurde maandagavond na de avondspits.


Locatie Reageren 3.517x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Vaassen:

Ballonvaart Vaassen - Laag Zuthem
Traumahelikopter ingezet bij melding in bosgebied bij Vaassen
Geweldsincident op fietspad bij Vaassen met zwaargewonde: trauma- en politiehelikopter ingezet
Het weer in Wezep
Regen 10,2°C
N 20,9km/h
1,4mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier