Nieuwsarchief

Ernstig ongeval Zuiderzeestraatweg Wezep: auto belandt op z'n kop in sloot

Op de Zuiderzeestraatweg tussen Wezep en Oldebroek heeft in de nacht van zondag op maandag een ernstig verkeersongeval voorgedaan. Een automobilist kwam uit de richting van Wezep en is door nog onbekende oorzaak ter hoogte van de Collenhovensweg van de weg geraakt. De auto kwam links van de weg in de berm, klapte tegen de wal van de sloot en eindigde bijna volledig op z'n kop in het water. Een voorbijganger ontdekte de auto in de sloot en belde 112. Deze man heeft de brandweer ook geholpen bij de hulpverleningsactie. De auto lag instabiel in het water maar kon het gewicht van een persoon wel dragen. De man is op de auto gebleven zodat deze niet meer onverwachts kon kantelen totdat de brandweer de auto met touwen vast had. Het slachtoffer was in eerste instantie voor aankomst van de hulpdiensten buiten bewustzijn: hij reageerde niet op het aanroepen van de omstanders. Even later zou hij wel weer iets bij zijn gekomen, maar zijn situatie was niet goed.

Bij aankomst van de ambulance werd daarom ook direct secundair de traumahelikopter uit Amsterdam opgeroepen. De brandweer van Wezep kwam ook ter plaatse en zij zijn de ondiepe sloot ingesprongen om zo de deur met de spreider open te kunnen maken. Nadat de deur geopend was kon de man uit de auto worden gehaald. De man lag voor een groot deel in het water, maar zijn hoofd lag nog net boven water. Het slachtoffer werd door de hulpdiensten op de brancard geholpen en vervolgens in de ambulance gelegd, dit onder andere om de man zo snel mogelijk weer op normale lichaamstemperatuur te krijgen. Na aankomst van de traumahelikopter is de ambulance met spoed naar het ziekenhuis in Zwolle gegaan, onder begeleiding van de arts van het Mobiel Medisch Team. Kort daarop is de traumahelikopter naar het Isala in Zwolle gevlogen om de arts weer op te halen.

Wat precies de oorzaak van het ongeval is, is op dit moment nog niet bekend. De Verkeers Ongevallen Analyse dienst (VOA) van de politie is ter plaatse gekomen om het ongeval in kaart te brengen. Bergingsbedrijf Stouwdam is ter plaatse gekomen om de zwaar beschadigde auto te bergen. De Zuiderzeestraatweg was afgesloten tussen de kruising met de N763 Kamperstraatweg en de kruising met de Polweg. Het verkeer moest omrijden via de Bovenheigraaf of de Wittensteinse Allee en het Jan Boerswegje.


Locatie Reageren 4.981x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Wezep:

Laatste puntjes op de 'i': nieuwe aansluiting A28 Wezep - Hattemerbroek vanaf nacht vrijdag op zaterdag open
Kleine brand in vuilniswagen Ruitersveldweg Wezep
Felle brand zorgt voor grote schade aan woning Bremstraat Wezep
Het weer in Wezep
Zonnig 8,4°C
N 14,4km/h
1,2mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier