Nieuwsarchief

Ernstig ongeval Zuiderzeestraatweg Wezep: auto belandt op z'n kop in sloot

Op de Zuiderzeestraatweg tussen Wezep en Oldebroek heeft in de nacht van zondag op maandag een ernstig verkeersongeval voorgedaan. Een automobilist kwam uit de richting van Wezep en is door nog onbekende oorzaak ter hoogte van de Collenhovensweg van de weg geraakt. De auto kwam links van de weg in de berm, klapte tegen de wal van de sloot en eindigde bijna volledig op z'n kop in het water. Een voorbijganger ontdekte de auto in de sloot en belde 112. Deze man heeft de brandweer ook geholpen bij de hulpverleningsactie. De auto lag instabiel in het water maar kon het gewicht van een persoon wel dragen. De man is op de auto gebleven zodat deze niet meer onverwachts kon kantelen totdat de brandweer de auto met touwen vast had. Het slachtoffer was in eerste instantie voor aankomst van de hulpdiensten buiten bewustzijn: hij reageerde niet op het aanroepen van de omstanders. Even later zou hij wel weer iets bij zijn gekomen, maar zijn situatie was niet goed.

Bij aankomst van de ambulance werd daarom ook direct secundair de traumahelikopter uit Amsterdam opgeroepen. De brandweer van Wezep kwam ook ter plaatse en zij zijn de ondiepe sloot ingesprongen om zo de deur met de spreider open te kunnen maken. Nadat de deur geopend was kon de man uit de auto worden gehaald. De man lag voor een groot deel in het water, maar zijn hoofd lag nog net boven water. Het slachtoffer werd door de hulpdiensten op de brancard geholpen en vervolgens in de ambulance gelegd, dit onder andere om de man zo snel mogelijk weer op normale lichaamstemperatuur te krijgen. Na aankomst van de traumahelikopter is de ambulance met spoed naar het ziekenhuis in Zwolle gegaan, onder begeleiding van de arts van het Mobiel Medisch Team. Kort daarop is de traumahelikopter naar het Isala in Zwolle gevlogen om de arts weer op te halen.

Wat precies de oorzaak van het ongeval is, is op dit moment nog niet bekend. De Verkeers Ongevallen Analyse dienst (VOA) van de politie is ter plaatse gekomen om het ongeval in kaart te brengen. Bergingsbedrijf Stouwdam is ter plaatse gekomen om de zwaar beschadigde auto te bergen. De Zuiderzeestraatweg was afgesloten tussen de kruising met de N763 Kamperstraatweg en de kruising met de Polweg. Het verkeer moest omrijden via de Bovenheigraaf of de Wittensteinse Allee en het Jan Boerswegje.


Locatie Reageren 2.426x


Het nieuws als eerste op je telefoon gepusht? Volg mij via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Wezep:

A28 dicht geweest tussen Wezep en 't Harde door diesellekage na ongeval met vrachtwagen
Voetganger (51) overleden bij noodlottig ongeval bij station Wezep
Politiehelikopter ingezet bij vermissing rond het spoor bij Wezep
Het weer in Wezep
Bewolkt 13,2°C
WZW 6,5km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
@Stefanuzz
Melding van een ongeval met letsel op de A50 tussen Heerde en Hattem, ter plaatse staan enkele voertuigen op de vluchtstrook. Ik kon tijdens het voorbijrijden geen bijzonderheden zien. De ambulance was inmiddels alweer retour. Verder geen sprake van verkeershinder.
Zondag 24 mei 2020 - 17:50
[Politie 17:33.05] Aanrijding Letsel (personenauto) A50 Re 232,5 Wapenveld
Zondag 24 mei 2020 - 17:32
@Hannesz1956 Ja, zie ook de video op mijn website: https://t.co/NCRqgAH13x
Zondag 24 mei 2020 - 15:51
@Hannesz1956 Geen sprake van suïcide in dit geval maar een daadwerkelijk ongeval.
Zondag 24 mei 2020 - 15:50
Video update: A28 dicht geweest tussen Wezep en 't Harde door diesellekage na ongeval met vrachtwagen - https://t.co/vOOKLXVVJp https://t.co/6sDKcJ6oFO
Zondag 24 mei 2020 - 15:06
De A28 bij Wezep richting ‘t Harde is zojuist weer vrijgegeven voor het verkeer na een eerder ongeval met een vrachtwagen. Er staat nog wel een korte file vanaf Zwolle.
Zondag 24 mei 2020 - 14:46
File op de N50 vanaf Ens richting knooppunt Hattemerbroek bij de Ramspolbrug en bij Kampen. Door terugkerend vakantieverkeer na een lang weekend daar nu drukte. Jammer genoeg duurt 2x2 daar nog steeds lang. https://t.co/sDb03sChZF
Zondag 24 mei 2020 - 14:04
File op de N50 vanaf Ens richting knooppunt Hattemerbroek bij Kampen. Door terugkerend vakantieverkeer na een lang weekend daar nu drukte. Jammer genoeg duurt 2x2 daar nog steeds lang. https://t.co/lzGAPsnUmL
Zondag 24 mei 2020 - 14:02
@EdAldus Wezep inmiddels 2,2mm
Zondag 24 mei 2020 - 13:37
Nieuws: A28 dicht tussen Wezep en 't Harde door diesellekage na ongeval met vrachtwagen - https://t.co/eXdrRZBoUm (foto's, video volgt) https://t.co/pKCB6T8mVI
Zondag 24 mei 2020 - 12:55