Nieuwsarchief

Derde waterleidinglekkage in week tijd Tulpstraat Oldebroek

De bewoners van de Tulpstraat en naastgelegen straten in Oldebroek hebben de afgelopen week tot drie keer toe zonder water gezeten door meerdere breuken in een waterleiding. Afgelopen maandagavond ging het voor het eerst mis in de Tulpstraat. De brandweer had 's avonds een oefening gehouden in de Timotheüsschool naast de Tulpstraat. Volgens buurtbewoners ging het na de oefening mis, toen de waterleiding op de hoek van de Tulpstraat met de Narcisstraat brak. De buurt heeft toen meerdere uren zonder water gezeten terwijl Vitens druk bezig was om de lekkage te herstellen. Enkele dagen later ging het weer mis. Een paar huizen verderop brak de waterleiding opnieuw. En zaterdagochtend rond half twaalf was het voor de derde keer raak, dit keer weer ietsje verder in de richting van de Van Pijkerenlaan.

Volgens buurtbewoners heeft het telkens vele uren geduurd voordat de waterdruk weer terug was. Er zouden oude leidingen liggen. De lekkage van zaterdagochtend werd pas aan het begin van de avond weer verholpen, pas toen kwam er weer water uit de kraan. Buurtbewoners hebben Vitens gevraagd wat de verdere stappen zijn om te voorkomen dat de leiding nog een keer knapt, maar daar kon nog geen antwoord op worden gegeven.

Update: tijdens de brandweeroefening van afgelopen maandagavond is door de brandweer geen waterleiding gebruikt. De aanwezigheid van de brandweer stond dus niet in verband met de lekkages. De eerste waterleidingbreuk in de Tulpstraat was in januari. Tijdens of vlak na de oefening is er een lekkage ontstaan in de waterleiding onder de Tulpstraat. Tijdens de reparatie is een tweede lekkage ontstaan. Zaterdag was het in totaal de vierde keer in twee maanden tijd dat de waterleiding onder de Tulpstraat brak.


Locatie Reageren 726x


Het nieuws als eerste op je telefoon gepusht? Volg mij via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Oldebroek:

Busje botst tegen boom op de Laanzichtsweg bij Oldebroek
Ambulance en auto botsen tijdens spoedrit in Oldebroek
Bestuurster 45km-auto gewond bij botsing met boom Ottenweg Oldebroek
Het weer in Wezep
Zonnig 9,1°C
NNO 20,9km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
@Stefanuzz
De N794 Eperweg Heerde tussen afrit A50 Heerde Zuid en de kruising Zwarteweg is afgesloten voor het verkeer tussen Heerde en Epe vanwege een ongeval met een motorrijder. De VOA komt ter plaatse voor sporenonderzoek. Omrijden via de A50 via afrit Epe is het reisadvies. https://t.co/nqpP28m6R4
Zaterdag 28 maart 2020 - 15:50
[Politie 15:10.49] Aanrijding Letsel Keet De N794 - Eperweg Heerde
Zaterdag 28 maart 2020 - 15:10
Nieuws: Kopstaart aanrijding op de Rijnlaan in Zwolle - https://t.co/DYwpuz1cJR (foto's) https://t.co/CpDtVzrOtt
Donderdag 26 maart 2020 - 22:05
Nieuws: Motorrijder gewond bij ongeval op kruising Zwartewaterallee Zwolle - https://t.co/eRYbGtxevQ (foto's) https://t.co/OhuxmAzZif
Donderdag 26 maart 2020 - 21:51
@DavydeBie Ja ik meen de First Responder hier te hebben gehoord vanaf post Wezep.
Donderdag 26 maart 2020 - 15:59
Sirenes in Wezep zojuist zijn voor een medisch noodgeval. Naast ambulance rijden daar ook politie en brandweer voor.
Donderdag 26 maart 2020 - 14:50
@Marvado85 Nee een voor mij onbekende dame ????
Donderdag 26 maart 2020 - 11:52