Nieuwsarchief

A28 dicht geweest tussen Wezep en 't Harde door diesellekage na ongeval met vrachtwagen

De A28 tussen Wezep en 't Harde is zondag dicht geweest vanwege een diesellekkage die is ontstaan na een ongeval met een vrachtwagen. Een vrachtwagenchauffeur uit Litouwen was tijdens het rijden in slaap gevallen zo verklaarde hij. Een automobilist die in eerste instantie achter de vrachtwagen reed zag de vrachtwagenchauffeur al slingeren. Op een bepaald moment is de automobilist de vrachtwagen toch gaan inhalen. Net op dat moment kwam de vrachtwagen naar links zetten, waarbij de auto geraakt werd en er schade ontstond. Door hard te remmen kon voorkomen worden dat de auto samengeperst werd tussen de geleiderail en de vrachtwagen. De vrachtwagen ging ondertussen verder door naar links en botste op de geleiderail. Ook daar ontstond forse schade.

Door de aanrijding die de vrachtwagen met de geleiderail had, ontstond een gat in de dieseltank van de vrachtwagen. Vele honderden liters diesel stroomden uit de tank het asfalt op. Er is geprobeerd om de lekkage zoveel mogelijk in te dammen, maar desondanks zijn er vele liters diesel op het wegdek terecht gekomen. Rijkswaterstaat besloot om de snelweg in de richting van Harderwijk af te sluiten vanaf Wezep.

Een ZOAB-cleaner van Van der Kolk kwam ter plaatse om het wegdek te reinigen. Uiteindelijk bleek dat de lekkage omvangrijker was dan gedacht, waardoor er een extra zware ZOAB-cleaner ter plaatse moest komen. Bergingsbedrijf Stouwdam is ter plaatse gekomen om de vrachtwagen te bergen. Eerst werd de dieseltank leeggepompt, vervolgens werd een lekke band vervangen, waarna de trekker en oplegger apart van elkaar van de snelweg konden worden gehaald. De personenauto waar een man, vrouw en kind in zaten en die schade opliep kon op eigen kracht verder rijden. Daar raakte niemand van gewond.

De weg werd afgesloten tussen Wezep en 't Harde. Lokaal verkeer kon omrijden via de N308 Zuiderzeestraatweg via Oldebroek en 't Harde via de N309 Eperweg. Rijkswaterstaat stelde ook een grootschalige omleiding in, verkeer richting Amersfoort kon het beste omrijden via de A50 via Apeldoorn en de A1.

Update zondag 14.45u: de A28 tussen Wezep en 't Harde is weer open. Wel is de linkerrijstrook nog afgesloten ter hoogte van de ongevalslocatie vanwege het herstel van de geleiderail.


Locatie Reageren 1.985x


Al ruim 30 bezoekers hebben een donatie gedaan! Kan ik ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Wezep:

Automobilist botst tegen lantaarnpaal op de Stationsweg in Wezep
Politie zoekt automobilist die verkeersregelaar opzettelijk aanreed N308 Zuiderzeestraatweg Wezep
Foto's wegwerkzaamheden N308 Zuiderzeestraatweg Wezep - Oldebroek
Het weer in Wezep
Bewolkt 24,8°C
ONO 4,7km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
Al meer dan 30 bezoekers hebben een donatie gedaan. Kan ik ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
@RenevanHaaften @JulienOtten98 Het leek wel een Duitse kolonie, voertaal was bijna Duits... overal om je heen.
Zaterdag 08 augustus 2020 - 00:35
Afgelopen middag was het gezellig druk in Zandvoort. Met de vouwfiets vanaf Kraantje Lek door de duinen naar de badplaats gefietst, daar even gekeken op het station. Druk, maar te doen. Eerste foto met telezoom gemaakt. Verder hele lange files, politie noodgedwongen over fietspad https://t.co/JxBu5SkIDA
Zaterdag 08 augustus 2020 - 00:14
@JulienOtten98 Hehe, dat levert dus dit beeld op op Zandvoort… Uiteraard heb ik deze foto wel met telezoom gemaakt dus de mensen zijn daardoor meer op elkaar gepakt dan in werkelijkheid. https://t.co/mYxPDJwcn0
Vrijdag 07 augustus 2020 - 23:55
RT @POL_Gelderland UPDATE: vanmiddag is op het politiebureau een 77jr. man uit Epe verhoord als verdachte van het ongeval. Dankzij tips van getuigen is het voertuig en de bestuurder getraceerd. Ook met het slachtoffer/aangever is vandaag nog gesproken. Hiermee wordt de berichtgeving afgerond. ^JA https://t.co/XL2hzKd1Gh
Vrijdag 07 augustus 2020 - 17:12
@JulienOtten98 Prima te doen, druk in de trein maar de Sprinter van net zat niet vol. De VIRM die net aankwam zat wel voller.
Vrijdag 07 augustus 2020 - 12:09
@frans_welkamp Bij het CBR, met zo’n examinator.
Vrijdag 07 augustus 2020 - 11:23
RT @adrm1984 @pieter_baas @Stefanuzz Seinen om aan te geven dat je wil inhalen mag conform het Verdrag van Wenen, dat geratificeerd is door Nederland. Daar kun je van vinden wat je wilt, maar het is toegestaan. Onnodig links rijden echter niet.
Vrijdag 07 augustus 2020 - 10:03