Nieuwsarchief

Politie vermoedt misdrijf bij explosie in woning in Zwolle

Veel inwoners van Zwolle zijn afgelopen nacht wakker geworden van een harde explosie die rond tien voor drie te horen was. Aan de Geleen in Zwolle bleek zich een explosie te hebben voorgedaan bij een woning. De brandweer van Zwolle werd rond vijf voor drie 's nachts gealarmeerd voor een woningbrand. Ter plaatse bleek er geen brand te zijn, maar was wel duidelijk dat er zich een explosie had voorgedaan. Wat de oorzaak van deze explosie is geweest, is nog onbekend. De politie gaat later vandaag onderzoek doen. Bij de explosie zijn geen gewonden gevallen, zo meldt de veiligheidsregio IJsselland op Twitter.

De Officier van Dienst van de brandweer heeft de teamleider van het STH-team van de brandweer ter plaatse laten komen voor advies. Ook kwamen netbeheerder Enexis, een contructiedeskundige van de gemeente en Salvage ter plaatse om ondersteuning te bieden. Vier woningen zijn ontruimd, de bewoners worden onder andere in een hotel ondergebracht. De woning waar de explosie heeft plaatsgevonden is dermate beschadigd dat de bewoner vermoedelijk de komende dagen niet terug kan keren naar zijn woning.

Update 16.15u: De politie heeft via een persbericht laten weten dat de uitgaan van een misdrijf. Op basis van het eerste onderzoek blijkt dat er rond de tijd van de explosie een donkere auto is gezien in de Geleen. Ook zou er iemand zijn weggerend. De politie komt graag in contact met iedereen die afgelopen nacht tussen 2.30 en 3.00 uur iets opvallends heeft gezien in de omgeving van de Geleen.

Ook roept de politie iedereen die in de omgeving van de Geleen woont en een camera aan zijn of haar woning heeft, de beelden goed te bekijken. Mogelijk is daarop iets te zien dat het onderzoek verder kan helpen. Als u tussen 2.30 en 3.00 uur in de omgeving reed en een dashcam in uw auto heeft, kan daarop ook iets te zien zijn. Als u informatie heeft of iets opvallends op de beelden ziet, neem dan contact op met de politie in Zwolle via het tipformulier of via 0900-8844. Via het tipformulier kunt u ook beelden uploaden.

Door de explosie moesten bewoners van vier woningen vannacht elders onder gebracht worden. De bewoners van twee van de vier woningen kunnen inmiddels weer terug naar hun eigen huis. De bewoner van de woning waar de explosie plaatsvond, kan voorlopig nog niet terug. De schade is te groot en het onderzoek in de woning is nog niet afgerond.
Locatie Reageren 5.139x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Explosie:

Forse schade aan bedrijfspand door brand en explosie Braunstraat Zwolle
Explosie bij bedrijfspand in Zwolle: politie en EOD doen onderzoek
Twee gewonden bij (stof)explosie bij bedrijf Genuakade Kampen
Het weer in Wezep
Bewolking met zon 14,2°C
Z 11,2km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier