Nieuwsarchief

Forse schade aan bedrijfspand door brand en explosie Braunstraat Zwolle

De hulpdiensten werden in de nacht van vrijdag op zaterdag rond vijf voor een gealarmeerd voor een brand in een bedrijfspand aan de Braunstraat in Zwolle. Kort voordat de brandweer de melding op de pager ontving, zouden ze op de kazerne aan de Marsweg een harde knal gehoord hebben. Bij aankomst van de brandweer bij het pand bleek dat er sprake was van forse schade aan het pand en er woedde een brand. De brand was snel onder controle. Ondanks de snelle blussing was er in het pand sprake van flinke rookontwikkeling.

Dat er sprake zijn van bijzondere omstandigheden bleek wel uit de brokstukken die op verschillende plekken aangetroffen werden bij de brand. Op zo'n 50 meter van de locatie van de brand in het pand werd een vermoedelijk deel van een gasfles op het wegdek aangetroffen. Ook direct voor het bedrijfspand lag een brokstuk wat vermoedelijk afkomstig is van een gasfles. Een putdeksel van een straatkolk tegenover het pand is door de vermoedelijke explosie in meerdere stukken gebarsten. Ook lagen er op het wegdek op enkele plekken kleine takken op de weg.

De politie en de brandweer weten op het moment van schrijven van dit artikel niet wat de oorzaak van de brand en mogelijke explosie is geweest. De politie besloot daarom om een mogelijk misdrijf niet uit te sluiten en een onderzoek in te stellen. De omgeving rondom het bedrijfspand is afgezet en er is een Plaats Delict (PD) gemaakt. Zaterdag overdag zal er verder onderzoek plaatsvinden bij het bedrijfspand.

Volgens de woordvoerder van de veiligheidsregio waren er ten tijde van de brand geen medewerkers in het pand aanwezig. Er zijn dus geen gewonden gevallen bij de brand.

Update zaterdag 12.00u: De Stentor heeft met de eigenaar gesproken van het pand. Hij meldt dat er op camerabeelden te zien is dat er sprake is van brandstichting.


Locatie Reageren 1.857x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Zwolle:

Chauffeur van bakwagen zwaargewond na botsing met vrachtwagen op de A28 bij Hattem
Dode (21) en zwaargewonde (59) bij zeer tragisch ongeval op de A28 bij Zwolle: auto geplet tussen vrachtwagens
Gewonde bij steekpartij Philosofenallee Zwolle, politie doet onderzoek
Het weer in Wezep
Bewolkt 3,3°C
ZZO 7,9km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier