Felle bosbrand in het bos bij Epe snel in de kiem gesmoord door brandweer

De brandweer heeft maandagmiddag door een snelle blusactie weten te voorkomen dat een felle bosbrand kon uitbreiden. De hulpdiensten kregen om kwart voor drie 's middags de melding binnen van een brand in het bos nabij de Officiersweg. Ter plaatse aangekomen bleek dat een brand woedde in het stuk bos naast camping De Jagerstee langs de Koekenbergweg. Een stuk van (naar schatting) 50 bij 40 meter heeft vlam gevat. Omdat de wind grotendeels ontbrak in het bos, breidde de brand zich in het beginstadium heel geleidelijk en in een cirkel uit. Wel was aan de brandplekken aan de bomen te zien dat de vlammen metershoog zijn geweest.

Er werd een peloton blusvoertuigen ingezet, met ondersteuning van diverse waterwagens uit de regio. Ook de luchtverkenners met het vliegtuigje Ajax Noord cirkelden boven de brand rond om vanuit de lucht te assisteren met navigeren.

Bij de brand kwamen veel mensen kijken, met name fietsers die in de omgeving aan het fietsen waren. De politie en BOA's van de gemeente hebben een gebied rondom de brandlocatie afgezet met linten. Team Brandonderzoek van de brandweer gaat onderzoek doen naar de oorzaak van de brand. Vermoedelijk is er sprake van brandstichting. Maandagochtend vroeg werd de brandweer van Epe ook al opgeroepen voor een klein smeulbrandje in het bos, enkele honderden meters verderop.

Al ruim 30 bezoekers hebben een donatie gedaan! Kan ik ook op jouw steun rekenen?

Meer recent nieuws uit Epe:

Onrustige avond in Epe wordt weer gevolgd door autobrand
Derde ongeval op kruising De Meent - Zuukerenkweg Epe dit jaar, opnieuw gewonde
Vrachtwagen verliest glasplaten, automobiliste raakt gewond N795 Soerelseweg Epe
ONO 4,7km/h
Al meer dan 30 bezoekers hebben een donatie gedaan. Kan ik ook op jouw steun rekenen?

@RenevanHaaften @JulienOtten98 Het leek wel een Duitse kolonie, voertaal was bijna Duits... overal om je heen.
Zaterdag 08 augustus 2020 - 00:35
Afgelopen middag was het gezellig druk in Zandvoort. Met de vouwfiets vanaf Kraantje Lek door de duinen naar de badplaats gefietst, daar even gekeken op het station. Druk, maar te doen. Eerste foto met telezoom gemaakt. Verder hele lange files, politie noodgedwongen over fietspad https://t.co/JxBu5SkIDA
Zaterdag 08 augustus 2020 - 00:14
@JulienOtten98 Hehe, dat levert dus dit beeld op op Zandvoort… Uiteraard heb ik deze foto wel met telezoom gemaakt dus de mensen zijn daardoor meer op elkaar gepakt dan in werkelijkheid. https://t.co/mYxPDJwcn0
Vrijdag 07 augustus 2020 - 23:55
RT @POL_Gelderland UPDATE: vanmiddag is op het politiebureau een 77jr. man uit Epe verhoord als verdachte van het ongeval. Dankzij tips van getuigen is het voertuig en de bestuurder getraceerd. Ook met het slachtoffer/aangever is vandaag nog gesproken. Hiermee wordt de berichtgeving afgerond. ^JA https://t.co/XL2hzKd1Gh
Vrijdag 07 augustus 2020 - 17:12
@JulienOtten98 Prima te doen, druk in de trein maar de Sprinter van net zat niet vol. De VIRM die net aankwam zat wel voller.
Vrijdag 07 augustus 2020 - 12:09
@frans_welkamp Bij het CBR, met zo’n examinator.
Vrijdag 07 augustus 2020 - 11:23
RT @adrm1984 @pieter_baas @Stefanuzz Seinen om aan te geven dat je wil inhalen mag conform het Verdrag van Wenen, dat geratificeerd is door Nederland. Daar kun je van vinden wat je wilt, maar het is toegestaan. Onnodig links rijden echter niet.
Vrijdag 07 augustus 2020 - 10:03